Браншови организации настояват Зарица Динкова да остане министър на туризма,

...
Браншови организации настояват Зарица Динкова да остане министър на туризма,
Коментари Харесай

От бранша настояват министър на туризма да остане Зарица Динкова

Браншови организации упорстват Зарица Динкова да остане министър на туризма, излиза наяве от писмо до медиите. 

В свое искане до служебния министър председател Димитър Главчев представители на туристическия отрасъл пишат: 

" Ние, представители на компании от България, формиращи действителния бизнес в туристическата ни промишленост, показваме безрезервната си и безапелационна поддръжка към министър Зарица Динкова “. 

Писмото е подписано от Красимир Станчев, изпълнителен шеф на " Албена “ АД, Веселин Данев, изпълнителен шеф на ЛИбена България, Григор Фиданов, едноличен притежател на " Грифид Хотели “, Венцислав Танчев, притежател на Сънтурс, хотели Уейв Ризорт и Модус, както и от доктор Сийка Кацаров, ръководител на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на ЕСПА.

" През последните месеци дружно с министъра на туризма госпожа Динкова започнахме дълго чакани промени в ръководството на рекламата на България като туристическа дестинация, за да я върнем на европейската туристическа карта. Да продължим започнатото е извънредно значимо за цялата страна, само че най-много за българското Черноморие, което носи над 70% от приходите от туризъм годишно. В тази връзка за нас е извънредно значимо да осигурим неизменност и последователност както и да не прекъсваме започнатите процеси и действия ", регистрират организациите ".

Твърди се още, че Динкова е освен инициирала извънредно градивна и насочена към резултати връзка с туристическия бранш в България, само че също по този начин е стартирала и взела участие в доста значими и дълго чакани начинания. В писмото си представителите на сектора акцентират и дипломатическия опит на Динкова.

Припомняме, че служебният министър председател Димитър Главчев към този момент номинира за длъжността министър на туризма продуцента Евтим Милошев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР