Браншът остава в протестна готовност Покачването на цената на един

...
Браншът остава в протестна готовност Покачването на цената на един
Коментари Харесай

Хлябът може да поскъпне заради новите ТОЛ такси

Браншът остава в протестна подготвеност
„ Покачването на цената на един самун единствено и само поради новия обсег и цени на тол системата варира сред 3 и 5 стотинки, което е в действителност стряскащо “. Това съобщи пред Нова нюз Николай Рашков, член на Експертната група по командироване на водачите към Европейска комисия.

Цитираното пресмятане е един от трите сюжета, които браншът е коментирал. Рашков е уверен, че комерсиалните вериги ще калкулират тол таксите в крайната цена за потребителя и на хляба, и на всяка друга стока.

По думите на Рашков тол системата ще влезе в обсега, в който е било планувано в началото, само че стъпаловидно, на 2 стадия.

„ Тук остава нашето главно терзание, че това повишаване и обсегът на цялата второкласна пътна мрежа в действителност ще повлияят отрицателно на потребителите в България. Като цяло основен ще е този 6-месечен интервал, който беше набелязан, с цел да може да се следи инфлационният развой и всички други непредвидени фактори “, добави той.

По думите му браншът остава в протестна подготвеност.

„ До края на юли чакаме мнението от министър Караджов по двете основни тематики – за отстъпките от тол таксите и Данък добавена стойност “, съобщи още Рашков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР