Бранителят на полския Краковия Диего Фераресо даде интервю за Sportal.bg,

...
Бранителят на полския Краковия Диего Фераресо даде интервю за Sportal.bg,
Коментари Харесай

Момчето от Бразилия, което в България се чувства у дома: Искам да се върна и да играя за националния отбор

Бранителят на полския Краковия Диего Фераресо даде изявление за Sportal.bg , в което изрази вярата си, че един ден ще играе за националния тим на България. 28-годишният краен бранител кара пети сезон в полския клуб, само че призна, че най-вероятно ще си тръгне от тима в този момент или през лятото. Роденият в Бразилия състезател съобщи, че има предпочитание да се върне в родния шампионат и най-много за ЦСКА-София, където да се събере с Гриша Ганчев, само че все още никой роден клуб не го е търсил, макар слуховете в медиите.

В Краковия футболистът кара пети сезон, откакто през 2016 година мина в отбора от Славия. Преди това е бил част от Локомотив (Пловдив), Чавдар (Етрополе) и Литекс. Има мачове и за младежкия народен тим на България, откакто има български паспорт. Надеждите на Диего са, че някой ден ще играе и за мъжкия ни отбор.

През предишния сезон бранителят стана притежател на Купата и Суперкупата на Полша след победи над Лехия (Гданск) и Легия (Варшава). В отбора сега са други познайници на родните почитатели на футбола - някогашните играчи на Левски Давид Яблонски и Ривалдиньо.

“Ситуацията в Полша с COVID-19 е като в останалата част от Европа общо взето. Тренираме и играем обикновено, само че срещите са без почитатели. За мен това е малко необичайно, тъй като по този начин е все едно играем контрола. Така обаче е по-добре за всички, с цел да се пазим. Надявам се, че с въвеждането на имунизациите обстановката да се възстановява. Преди месец се бяха вдигнали доста случаите, само че в този момент спаднаха, нека скоро се приключи”, стартира Фераресо.

“Вече пет години съм тук. Изиграх повече от 60 мача, а през тази година спечелихме Купата и Суперкупата. Много съм удовлетворен от престоя си Краковия. Клубът е добър, градът е доста прекрасен. Въпреки това най-вероятно няма да остана в тима. Остават ми още шест месеца тук, само че мисля, че няма да подписвам нов контракт. Ще забележим в този момент, в случай че има някаква оферта през януари, ще приказвам с Краковия да ме пуснат. Ако няма, ще би трябвало да изчакам до лятото да диря нов отбор”.

“Яблонски е от две години при нас, а Ривалдиньо пристигна преди шест месеца. С тях сме много близки. С Давид си приказваме на български, а с Ривалдиньо на португалски, тъй като и двамата сме бразилци. С него сме непрекъснато дружно, вървим си на посетители, вървим на обяд и всичко останало. Говорим си за България също по този начин. Аз съм бил осем години и половина в България и те ме разпитват за нея”, описа още Фераресо.



" За мен не беше изненада, че спечелихме Купата и Суперкупата. Знаех, че имаме положителни футболисти. Играхме против доста мощни тимове - Лехия (Гданск) и Легия (Варшава), само че ние бяхме по-добри. Написахме история за Краковия, тъй като до момента тимът в никакъв случай не бе печелил Купата и Суперкупата. Ние бяхме едно семейство и по тази причина успяхме ".

През сегашния сезон Краковия стартира с наказване от -5 точки и финансова глоба поради случай на корупция обратно в годините. Все отново упоритостите на тима за сегашния сезон са високи.

“Започнахме с пет точки наказване, само че не съм напълно сигурен за какво. Някой сподели, че е поради корупция преди 30 години, само че мен тези неща не ме интересуват. Освен това имаше и санкция от един милион злоти, само че не съм сигурен каква тъкмо е обстановката. Амбициите ни за този сезон са, в случай че можем да спечелим шампионата, в случай че не да играем за Лига Европа. Също по този начин и да спечелим Купата. Сега продължаваме на осминафинал. Дай Боже да я спечелим”, изясни бранителят.

Фераресо описа и за почитателите на Краковия, които имат славата на едни от най-крайните в Европа. Все отново футболистът акцентира на това, че досега не е виждал никакви проблеми с тях и са доста отдадени на клуба.

“Тук почитателите са неповторими като в България. Като се играе дербито с Висла е също като Левски - ЦСКА и Ботев - Локомотив. Привържениците умират за този мач. Казват, че можеш да изгубиш всички мачове, само че не и дербито. Аз съм пет години тук и в никакъв случай не съм имал проблеми с почитателите. Чувал съм, че може да е рисково и че ултрасите се бият от време на време, само че аз не съм го виждал това.

Диего има мощно предпочитание някой ден още веднъж да играе в България, защото се усеща българин и се надява да получи късмет да съставлява националния тим.

“Искам да се върна в България, само че не знам дали в този момент е верният миг. Ако имам хубава оферта, ще помисля. Все отново имам и семейство и би трябвало да поговоря и с тях. Моето предпочитание е да играя още веднъж там, а също и за националния тим. До момента никой не ме е търсил. Четох, че има информация, че Локомотив (Пловдив) желае да ме вземе отново, само че досега никой не ми е звънял”.

“Когато пристигнах в България бях на 16 години и отидох в Литекс при господин Гриша Ганчев. Там ми беше доста добре. За мен той е най-хубавият президент, при който съм играл. Знам, че сега е президент на ЦСКА. Ако ме предложения, постоянно ще се върна при него, тъй като постоянно ми е помагал и знам, че е добър човек. Ако има оферта за мен, нека да е от него”, сподели Фераресо.

“В Краковия играх доста мачове, като съм имал и много мощни моменти, само че не съм бил забелязван за националния. Мисля, че който и да стане селекционер, би трябвало да гледа всички футболисти, които играят и отвън България, освен в шампионата. Ако получа късмет да играя за националния тим, гаранция давам, че ще дам всичко от себе си. Знам, че България е огромна и би трябвало да играе на международното. Скоро стартират квалификациите и мисля, че има шансове да се класира. Мисля, че има задоволително положителни футболисти”.

“Когато имам опция постоянно пристигам в България. Последно бях предходната година през лятото за 20 дни. Бях при другари в Пловдив, бях малко и при моят другар Дани Моралеш, който е асистент в ЦСКА. В България се усещам като вкъщи.”, приключи Диего.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР