Бранителят на Арсенал - Олександър Зинченко, призна, че е в

...
Бранителят на Арсенал - Олександър Зинченко, призна, че е в
Коментари Харесай

Зинченко би зарязал футбола: Ако трябва, ще отида на фронта за Украйна!

Бранителят на Арсенал - Олександър Зинченко, призна, че е в подготвеност да прекрати футболната си кариера и да отиде да се бие на фронта за Украйна по време на войната с Русия

“Мисля, че отговорът е явен: ще отида да се удрям ”, отговори Зинченко. Бившият състезател на Манчестър Сити сподели, че има другари от ученическите години, които сега са на фронта.

“Трудно е да приемеш, че до неотдавна с тях бяхме в едно и също учебно заведение. Играехме футбол в учебния двор или на стадиона, а сега те би трябвало да пазят родината ни ”, продължи Зинченко.

“И, почтено казано, това е мъчно за разбиране, само че по този начин стоят нещата. Не можем да се откажем. Знам, че евентуално някои хора си мислят, че за мен е доста по-лесно, откакто съм си в Лондон, а не в Украйна. Наистина се надявам тази война да завърши скоро. ”

Като 19-годишен Зинченко мина през съветския Уфа, само че посочи, че към този момент не си приказва с никого от въпросните някогашни съотборници от този интервал. “От началото на съветската инвазия доста малко от тях са ми писали, само че не мога да ги упреквам, тъй като те не са отговорни. Не мога да им кажа да излязат на митинг, тъй като съм наясно, че ще бъдат хвърлени в пандиза ”.

“Никога няма да забравим какво ни предизвикаха руснаците. Те ни назоваха “братя и сестри ”, само че нападението сподели, че няма по какъв начин повече да сме другари с тях. И на това ще науча децата ми, а те ще научат своите. Знам за стотици деца, чиито родители са били убити във войната. Това е недопустимо! ”

“Точно в този момент няма по какъв начин да бъда по-горд от това, че съм украинец. Мечтата ми е войната да завърши скоро и да изградим страната си отначало по метода, по който желаеме ”, приключи Зинченко.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР