Бранимир Георгиев е на 32 години, роден и израснал във

...
Бранимир Георгиев е на 32 години, роден и израснал във
Коментари Харесай

Бранимир Георгиев, ГЕРБ-СДС: Моята кауза е Варна да остане дом за младите хора!

 Бранимир Георгиев е на 32 години, роден и израснал във Варна. Икономист по обучение, ученик на Икономически университет Варна, той работи към този момент 10 години на летище Варна в областта на авиационната сигурност. Кандидат е за депутат от СДС-Варна, в листата на ГЕРБ-СДС (номер 28 и преференция 130 в интегралната бюлетина) за 3-ти многомандатен изборен регион.

- Г-н Георгиев, дано стартираме с един от най-важните за варненци планове -  Индустриалната зона. Как този план ще бъде в интерес на младежите?

- Това е в действителност извънредно значима тематика, освен за Варна, само че и за цялата област. Този план е с национално значение, тъй като интермодалните дадености, с които ще разполага бъдещата Индустриална зона, са несравними с други сходни обекти. Зоната е в непосредствена непосредственост до Автомагистрала " Хемус “, която ще бъде финализирана до 2024-та година. Самата автомагистрала е на една ръка разстояние от летище " Варна “, което пък е от извънредно значение за бизнеса и бъдещите вложители. Освен това – имаме връзка с ж.п. линиите, а не би трябвало да  забравяме, че е планувано и стартирането на лека железница, която също ще стига до Индустриалната зона.

Другият голям плюс е, че зоната ще бъде напълно покрай пристанище " Варна – Запад “. Знаете, че за  пристанището тече процедура по удълбочаване, за което Министерски съвет отпусна 350 млн. лева Всичко това ще направи бъдещата зона извънредно атрактивна за вложителите, от което ще завоюва стопанската система на целия варненски район.

Не на последно място ще слага и човешкия фактор. Варна има изключителната привилегия да разполага с цели 6 университета. Младите експерти, които излизат от шестте университета са с доста огромен  потенциал. Тази зона ще даде опция да се затвори целият цикъл и тези младежи да останат да живеят и развиват във Варна.  

- Какво Ви стимулира Вас да влезете в предизборната борба и какви са Вашите персонални упоритости за развиването на Варна?

- Първо аз мисля, че от ден на ден младежи би трябвало да влизат в политиката. Ние имаме силата, упоритостта и концепцията, за това по какъв начин би трябвало да се развива България през идващите години. Много от нещата, за които Ви загатнах по-рано са моя персонална идея.

Най-голямата ми упоритост е младите варненци да останат във Варна.  Когато бъде построена Индустриалната зона, тя ще се трансформира в привлекателен център за тези, които приключват университетите в морската столица, тъй като ще имат опцията да приложат това, което са научили. 

- Г-н Георгиев, към този момент сме в края на предизборната акция и остават броени дни до 4-ти април, когато варненци ще могат да упражнят правото си на глас. Кампанията обаче беше белязана от невиждана компроматна война и подправени вести. Как оценявате миналия месец? 

- Кампанията към този момент в действителност е към своя край, като за ГЕРБ – Съюз на демократичните сили тя протече сносно, тъй като хората са позитивно настроени към нас. Не мога обаче да кажа същото за акцията на нашите съперници, които очевидно залагат на подправените вести и на спекулации, които отблъскват гласоподавателите. Станахме очевидци на едни доста грозни фалшификации. Визирам дарителската акция, която се организира през декември 2020-та година от нашите сътрудници в Плевен и Перник. Вашите читатели и слушатели към този момент са разбрали, че бяха употребявани фотоси от тази коледна акция,  които обаче бяха показани като предизборни. Изключително грозно и даже неуместно.

Наложи се да влезем в пояснителен режим, с цел да разясним на хората, че всичко това е операция и чиста имитация.  Явно  нашите съперници считат, че по този начин ще завоюват дивиденти, само че персонално аз мощно се колебая да имат успех   от такава операция в обществените мрежи. Те можеха да предложат на гласоподавателите си ясна политическа стратегия и диспути. Вместо това  заложиха на подправените вести и спекулациите.

- Възможно ли е потреблението на подправени вести в предизборната акция да отблъсне гласоподавателите и надлежно да спадне изборната интензивност, което прочее не е в интерес на нито една политическа мощ?

- Абсолютно считам, че е допустимо. Този тип предизборна акция към този момент е дотегнала  на всички гласоподаватели, което безспорно може да докара до съществено оттегляне на хората. Всички се надяваха да видят през този един месец хрумвания, политически стратегии, да видят спор на такива хрумвания, само че  опонентите ни го обърнаха на улично говорене.

Постоянно има нападки, залети сме от подправени вести и операции, а политическият разговор отсъства.  Най-важното е ситуацията да се възстановява, с цел да могат хората да видят, че има виновни  политици с  хрумвания за развиването на страната, имат дела и са подготвени да се борят за нея. Само по този начин хората ще бъдат стимулирани да гласоподават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР