Braket ще позволи симулиране и изпълнение на алгоритмиНовата услуга на

...
Braket ще позволи симулиране и изпълнение на алгоритмиНовата услуга на
Коментари Харесай

Amazon пуска квантови изчисления като услуга

Braket ще разреши преструване и осъществяване на логаритми

Новата услуга на Amazon ще разреши на клиентите да придобият опит с кубити и квантови схеми
(снимка: CCO Public Domain)

Гигантът в онлайн търговията и водещ клауд снабдител Amazon разгласи лична облачна услуга, която дава на клиентите достъп до квантови калкулации. Това стана по време на конференцията „ AWS re: Invent ” .

Платформата Amazon Braket дава опция на клиентите да употребяват ресурсите на три квантови суперкомпютъра – от фирмите Rigetti Computing, IonQ и D-Wave Systems. Клиентите ще могат да построяват и тестват логаритми в симулационна среда и да ги пускат на квантови компютри.

„ Новата услуга ще ви разреши да придобиете на практика опит с кубити и квантови схеми ”, споделят от Amazon в публично изказване. За да помогне на организациите да внедрят Braket, клауд доставчикът сътвори консултантски отдел Quantum Solutions Lab, който ще организира семинари и ще дава други просветителни запаси.
още по тематиката
В допълнение, Amazon построява екосистема от „ подбрани ” сътрудници, които ще дават професионални услуги на бизнеса за потребление на опциите на квантовите калкулации. Броят на квантовите компютри, налични посредством Amazon Braket, ще се усилва в бъдеще.

Никоя от съществуващите квантови системи към момента не разрешава на потребителите да започват комплицирани корпоративни приложения. Но тези системи се явяват потребна среда за проучване на опциите за потребление на квантови машини в огромни индустриални планове.

Според изследване на изследователската компания PAC, бизнесът е подготвен да употребява квантови калкулации за усъвършенстване на работните процеси. Все повече компании са разочаровани от ниския ритъм на развиване на квантовите калкулации, защото бизнесът се нуждае от мощни изчислителни запаси за новите си разработки.

81% от мениджърите, взели участие в изследването, считат, че квантовите технологии ще ускорят оптимизацията на бизнес процесите, логистиката и индустриалните процеси, ще оказват помощ за осъществяване на плановете за цифрова промяна и ще поддържат конкурентоспособни фирмите.

50% от интервюираните не чакат новите квантови технологии да станат необятно публикувани през идващите 10 години. В същото време 89% от мениджърите считат, че незадоволителната изчислителна мощност на актуалните технологии не разрешава на фирмите да се възползват от комбинаторната оптимизация – процеса на избор на оптимално решение от огромен брой варианти, с цел да трансформират фундаментално своите бизнес процеси.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР