Бракът е свързан с много компромиси. С това да поставяш

...
Бракът е свързан с много компромиси. С това да поставяш
Коментари Харесай

Ако съпругът ти постоянно се оплаква, помогни му. Той има нужда от любовта ти

Бракът е обвързван с доста взаимни отстъпки. С това да поставяш потребностите на другия пред твоите лични. Бракът е отговорност към отсрещния човек. Бракът е доверие. Разбирателство. Любов. Споделеност. Грижа.

Отношенията сред мъжа и дамата, които са се врекли във безконечна обич, не постоянно ще са гладки. Перфектният брак е просто заблуда. Той е изпълнен с доста страсти, възходи и падения. Трудностите и тестванията идват, с цел да укрепнат връзката ви и да трансфорат любовта един към различен още по-силна.

Бракът не е цветя и рози. В него има и болежка, горест, обезсърчение. И неприятни моменти. Които би трябвало да преодолеете дружно. Ако твоят брачен партньор се оплаква от всичко и не изпитва благополучие. Ако е не запомнил да се усмивка, а тъгата е превзела сърцето му, не го оставяй. Точно тогава, той има най-голяма потребност от теб. Дори и да не ти го споделя. Тайно се надяваш, че видиш тъгата в очите му и ще го спасиш.

Бъди неговата най-голяма опора и най-хубав другар. Не го оставяй, когато душата му плаче. Той не би го направил. Целуни го и го прегърни мощно. Представа си нямаш, по какъв начин може една прегръдка да те излекува. Той е твой брачен партньор. Не спирай да го обичаш, даже и тогава, когато не е напълно за обичане.

Представяме ти методите, по които може да окажеш помощ на брачна половинка си, в случай че непрекъснато се оплаква.

Опитай се да схванеш проблемасл

Направи всичко допустимо, с цел да схванеш коя е повода за неговото държание. Може би е нещо съществено, което го натъжава и наранява, само че не желае да показа с теб, евентуално, тъй като не желае да те тормози. Покажи му, че може да разчита на теб и бъди неразделно до него. Защото казусът може да се трансформира в дълбока меланхолия, която още повече ще усложни неговото положение, а и да не забравяме, че това ще се отрази на брака ви.

Не го приемай прекомерно персонално

Последното нещо, което желае да направи е да те нарани или засегне. Не приемай персонално държанието му, той не го прави съзнателно. Със сигурност ти е доста мъчно да издържиш на цялата тази негативност и напрежение. Особено, когато живееш с този човек. Но недоволствата му нямат нищо общо с теб. Държи се по този начин, тъй като нещо се случва с него. Не значи, че не те обича, нито пък, че си отговорна за неговото положение. Помогни му да се оправи с този проблем, който може да унищожи връзките ви, в случай че не обърнете внимание.

Не се сърди, нито спори

Тук е моментът, в който би трябвало да отбележим, че в подобен интервал, грубото поведение от твоя страна изцяло се не разрешава. Споровете, свадите и сърденето, сигурно няма да оказват помощ. Те ще влошат още повече обстановката. Не бъди груба с него и се пробвай да се поставиш на негово място. Вие сте семейство и той има потребност от теб. Знаем, че е мъчно, само че бъди блага и покажи, че си любяща брачна половинка, която се грижи за своя мъж. Нямате потребност от в допълнение напрежение. А единствено от успокоение и рационално решение, с което да се справите с този проблем.

Бъди добър слушател

Не единствено слушай, само че и се пробвай да вникнеш надълбоко в неговите думи. Има нещо, което се пробва да скрие, само че треперещият глас и очите му го издават.  Слушай деликатно всяка една негова дума и методът, по който приказва. Кога си поема въздух, по кое време стопира да приказва и по какъв начин сменя тона на гласа си. Понякога повода е била пред очите ни.

Остани положителна

Със сигурност да живееш с мъж, който непрекъснато се оплаква, не е по никакъв начин елементарно. Това въздейства на теб самата и метода, по който се чувстваш. Много е мъчно в сходни моменти да останеш положителна, само че събери сили и го направи. И поради него, само че и поради себе си. Това е твоят брак, който би трябвало да спасиш. Опитай се да му припомниш какъв брой страховит човек е и всички качества, които има. Всеки човек има потребност от това от време на време. Често забравяме какъв брой специфични и положителни сме и започваме да се съмняваме в себе си и опциите си. Може би и той е не запомнил това. И се нуждае от теб в този миг.

Попитай го по какъв начин да му окажеш помощ

Мъжете постоянно се затварят в себе си. Те не са толкоз открити, както дамите. Премълчават всичко и е съвсем невероятно да схванеш какво става вътре в тях. Какво усещат и за какво изпадат в сходни положение. Въоръжи се с самообладание, изслушай го и го попитай непосредствено по какъв начин би му помогнала. Нека разбере, че има мощна опора до себе си, на която може да разчита за всичко.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР