"Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Законен е

...
"Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Законен е
Коментари Харесай

Бракът е доброволен съюз между мъж и жена


"Бракът е непринуден съюз сред мъж и жена. Законен е единствено гражданският брак " - член 46, алинея 1 от Конституцията. Заради този текст и с цел да бъдат разсеяни всички подозрения, че Истанбулската спогодба ще промени родното законодателство, парламентарната група на ГЕРБ реши, че ще сезира Конституционния съд.

"Искането е за преценка за сходството на Конвенцията с Конституцията ", изясни шефът на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

Според него е редно поради опасенията на част от обществото, че с Истанбулската спогодба се отварят малки врати за признаването на така наречен "трети пол " и Конституционен съд да се произнесе и да даде своите правни причини.

"Имаше тези, че като се ратифицира Конвенцията, ще се промени националното законодателство, това съгласно нас не е по този начин, само че органът, който може да се произнесе е Конституционен съд и поради това оценката му е значима даже и за правния спор в Народното събрание ", добави той.

Макар че на фона на мощно отрицателните настройки на част от НПО-тата, ГЕРБ към този момент обявиха, че преди Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение да стане дефинитивно факт, ще се провежда необятен спор, действително болшинството не се отхвърли от ратификацията.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов изясни предходната седмица, че до края на родното еврошефството тя би трябвало да бъде утвърдена и от Народното събрание. /dnes.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР