Брадавиците са едни от най-често срещаните кожни проблеми, които могат

...
Брадавиците са едни от най-често срещаните кожни проблеми, които могат
Коментари Харесай

Брадавиците ще изчезнат с помощта на тези домашни средства

Брадавиците са едни от най-често срещаните кожни проблеми, които могат да се появят на всички места по тялото, само че най-често се срещат по ръцете и краката. Те могат да порастват по групи или единично и да имат груба повърхнина, от време на време в средата им има черно леке.

Човешкият папиломен вирус (HPV) предизвиква брадавиците. Вирусът може да се прихване от някой различен или да се популяризира от друга част на тялото посредством порязвания или драскотини.

Има много различни типове брадавици. Най-често срещаните са общите брадавици, плоските брадавици и брадавиците по стъпалата. В множеството случаи, брадавиците, като правило, изчезват в интервала от 6 месеца до 2 години. Но защото те могат да бъдат източник на насмешки, можете да се отървете от тях по-рано, като използвате елементарни домашни средства.

Тук са подбрани топ 5 домашни средства срещу брадавици:

1) Чесън

Чесънът има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства, които се борят с вирусните инфекции.

Намачкайте скилидка чесън и я нанесете върху засегнатата област. Покрийте я с превръзка. Оставете за 20 минути и по-късно изплакнете щедро с вода.

Повтаряйте това лечение два пъти на ден в продължение на към седмица. Силният резултат на чесъна ще докара до появяването на балончета и изгубването им. По-големите брадавици ще трябва да се лекуват за по-дълъг интервал.

Ако не харесвате миризмата на чесън, можете да приемате чеснови капсули три пъти дневно в продължение на една седмица.

2) Ябълков оцет

Ябълковият оцет също има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства.

В една част вода разредете две елементи ябълков оцет. Нанесете разтвора върху засегнатата област с чист памучен тампон. Покрийте региона с превръзка.

Използвайте това просто средство за няколко седмици. След няколко дни брадавиците ще стартират да почерняват. Малко по-късно ще паднат, оставяйки дребен белег, който постепенно ще изчезне.

3) Витамин С

Витамин С е много кисел по природа и затова може да помогне за елиминиране на брадавиците, както и в битката със самия вирус.

Стрийте две или три таблетки витамин С в купа. Добавете малко вода и разбъркайте по този начин, че да се получи рядка паста.

Натрийте пастата върху брадавицата и покрийте региона с превръзка. Първоначално ще получите парене, само че бързо ще премине.

4) Гореща вода

Накисването на брадавиците в леко гореща вода ще ги омекоти и ще им помогне да се излекуват по-бързо. Топлата вода също ще помогне да преборите вируса и да предотвратите инфекцията. Обикновено горещата вода е много ефикасна, само че някои хора прибавят бял оцет или епсом соли, с цел да създадат лекуването по-ефективно.

5) Сода

Благодарение на антисептичните и мощни противовъзпалителни свойства, присъстващи в содата, тя може да помогне в битката с вирусите, които предизвикват брадавици.

Смесете една чаена лъжичка бял оцет със сода, с цел да извършите гъста паста. Нанасяйте пастата върху брадавицата два пъти на ден (веднъж заран и един път през нощта).

Вижте още: Инсултът не се случва ненадейно! Ето по какъв начин да го предотвратите!

Можете също така да смесите сода за самун и рициново масло, с цел да образувате паста. Нанесете сместа върху брадавицата и покрийте с превръзка. Оставете през нощта и премахнете превръзката на идната заран. Повтаряйте няколко дни, докато брадавицата изчезне.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР