Брад Пит, който преди броени дни сподели, че с Леонардо

...
Брад Пит, който преди броени дни сподели, че с Леонардо
Коментари Харесай

Пит и Ди Каприо станаха скулптори и грънчари

Брад Пит, който преди броени дни показа, че с Леонардо ди Каприо ги свързва освен специалността, само че и пристрастеността към изкуството, изкуши приятеля си с керамика. Двамата от заран до вечер въртели грънчарското колело в ателието, което някогашният брачен партньор на Дженифър Анистън и Анджелина Джоли провел в имението си в Ел Ей. Всъщност те от дълго време се забавляват дружно освен като колекционери и меценати, само че и като художници.

„ В дома на Пит има и особено студио, в което с Ди Каприо ваят статуи. Лео идва с голям сак, цялостен със сандвичи от обичаното им заведение Fat Sal`s, затварят се и стартират да основават артефакти. Понякога канят и другари художници, само че по-често са в дует “, писа The Sun преди време. Страстта на Пит към приложните занаяти избуява, когато му се постанова да се освободи от демоните си около алкохолните пиршества и развода му с Джоли. За да се избави от напрежението, през 2017-а той стартира да посещава английския ваятел Томас Хаузаго, който му дава частни уроци. „ Пит работи в ателието на актьора по 15 часа. Това е методът му да се откъсне от свадите, да освободи мозъка си от неприятностите “, цитира тогава Daily Mail поискал анонимност източник.   

Същата арт терапия употребява и Сет Роугън /„ Да разлаем съседите “/, макар че той към момента е женен за брачната половинка си. Именно тя му демонстрира опциите на глината, а той стартира кариерата си на грънчар, изработвайки пепелници. „ Винаги мисля за доста неща. Да направя нещо с ръцете си, е голямо наслаждение. Но не съм задоволително непрекъснат “, споделя той пред Interview.

Всъщност пръв в Холивуд своята пристрастеност към керамиката показва Джеймс Франко. Той прави изложения още преди да се прочуе с гений и хубост в киното. Но Джеймс има брат художник, Том, който го предизвиква. Двамата се показват с обща експозиция в Центъра за грънчарското майсторство в Държавния университет на Аризона – освен това демонстрират не пепелници и вази, а статуи, повлияни от стила на ранния Пикасо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР