Брад Лендън, Помислете за пилот-камикадзе и образа му - вероятно

...
Брад Лендън, Помислете за пилот-камикадзе и образа му - вероятно
Коментари Харесай

Последните писма от млади пилоти-камикадзета разкриват страховита информация за Япония

Брад Лендън,

Помислете за пилот-камикадзе и облика му - евентуално е крещящо лице, прикрито от очила и се самоубива.Или може би въобще няма лице, а просто изтребител, който се врязва във боен транспортен съд.Вероятно не е младеж, който плаче във мокър, полуподземен бункер.И сигурно не са гимназисти, галещи радостно кученце единствено часове преди да се чака да се трансфорат в пепел, до момента в който потапят американски самолетоносач.Но това са някои от същинските лица на камикадзетата, които обрисуват стените на музея на военновъздушната база Каноя и музея на мира в Чиран, ситуирани на японския остров Кюшу. Те са стотици.В доста от изображенията можете да видите последните им думи, постоянно в писма до майките им, в които се извиняват за младежките си недискретности и дават обещание да ги създадат горди.

Най-младият пилот-камикадзе беше Ясуо Танака, единствено на 16 години. Той умря на 11-и май 1945 година Снимката му е в музея на Каноя, на територията на сегашна база на японските сили за морска защита.Служител споделя, че не разполагат с последното писмо на младежа, само че писмата на други млади камикадзе демонстрират " смелостта " на младостта.Торао Като е 18-годишен втори лейтенант и написа на японски с удебелени линии: " Скъпа майко, апелирам те, живей дълъг живот, цялостен с сила. Ще се опитам да унищожа един огромен ".Най-възрастният камикадзе е на 32 години и беше подполковник от армията Йошио Ицуи, пълководец на звено, който управлява първите полети от военновъздушната база Чиран на 1-ви април 1945 година

Ицуи оставя брачна половинка и три дребни деца, в това число непълнолетен наследник. Книга от музея в Чиран, „ Умът на камикадзето “, включва последното писмо на Ицуи до бебето, което е изложено в музея: " Работете настойчиво и апелирам, пораснете, с цел да станете отличен японец и наследник на императора “.Синът му в никакъв случай нямаше да прочете писмото, съгласно книгата. Когато брачната половинка на водача научи за гибелта му, тя към този момент не можеше да дава мляко на момчето, което умря от недохранване четири месеца по-късно.

„ Те не се поколебаха да одобряват своя дълг “

В публика в музея Чиран, в една слънчева октомврийска заран, истории като тази на Ицуи разплакват съвсем всички 30 души, които слушат презентация за камикадзетата. Дори за човек, който не приказва японски, картините на екрана и страстите на другите в залата са задоволителни, с цел да провокират насълзени очи.Сред фотосите в презентацията е една на младо камикадзе, което гали кученце, изображение, което мнозина считат за най-впечатляващото, правено в миналото от отрядите на самоубийците.Летците бяха на възраст от 17 до 19 години и всички бяха по този начин наречените млади водачи, младежи, които се причислиха към корпуса за образование на военновъздушните сили на 14-годишна възраст, преди даже да бъдат основани отрядите камикадзе.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР