Бръчките в околоочната зона са издайници на годините, които се

...
Бръчките в околоочната зона са издайници на годините, които се
Коментари Харесай

8 начина да се справите с торбичките и бръчките под очите

Бръчките в околоочната зона са издайници на годините, които се стремим да прикрием. Гладката, свежа, опъната и плътна кожа е блян на всяка жена без значение от годините ѝ. Торбичките под очите са измежду най-честите козметични недостатъци. Познати са освен на зрялата кожа, само че и на младите дами.

Ако страдате от този проблем, първо проверете дали не е унаследен – в множеството случаи се унаследяват. След това потърсете причина в здравословното си положение. Често торбичките са породени от заболяване. Сред най-честите аргументи са алергии, инфектиране на синусите, хормонален дисбаланс, проблеми с бъбречните функционалности. В случай че не бъде открит здравословен проблем, предизвикващ естетичния, последвайте нашите препоръки за справяне с фините линии към очите и торбичките под тях.

1.       Хидратация

Старайте се да поемате задоволително количество течности – чай, вода, бульон. Тук не влизат алкохолни, газирани питиета и кафе, защото те работят в противоположна посока – дехидратират. Хидратирайте кожата и външно – с подобаващи артикули, задържащи влагата в околоочната зона.

2.       Сън

Осигурете си в допълнение най-малко час сън на денонощие. Отпочиналата кожа е свежа и млада, тя сияе, тъмните кръгове избледняват, а торбичките се образуват по-трудно. Важно е да изберете и по-висока възглавница, с цел да не подпухват очите ви по време на сън. От основно значение е и позата. Предпочитайте тази по тил или на една страна и не си позволявайте да прекарвате времето в прегръдките на Морфей по стомах.

3.       Сол
Дори не допускате, че тези привички унищожават зрението ви
Обикновено упрекваме продължителния престой пред компютъра за утежняването на зрението ни. Но става известно, че това е не е единствената прочие..

Ограничете до най-малко потреблението на сол. Това включва и продуктите, съдържащи скрити количества сол като консервирани храни, туршии, снаксове и други. Солта води до задържане на течности, които утежняват положението на торбичките под очите.

4.       Внимателна грижа

Не търкайте, не натискайте, не третирайте жестоко околочната зона. Кремът би трябвало да е предопределен особено за нея и казуса ви и нанесен не с търкане, а с потупване. Извършете го с безименния пръст. Той е най-слаб и затова най-нежен към кожата.

5.       Слънцезащита

Внимавайте със слънцето. Не пропускайте да отбраните тази нежна зона. Кожата в околоочния силует е бедна на мазнини и податлива към изсушаване, поява на фини линии, торбички и петна в резултат на увреждащото деяние на слънчевите лъчи.
3 метода да се справите със утринните отоци и сенките под очите
Много е неприятно да се погледнете заран в огледалото и да видите надутото си лице. Причините могат да са от всевъзможен генезис. Това...

6.       Добавки

Увеличете приема на колаген. Той усилва еластичността на кожата, защищава от образуването на бръчки и изглажда епидермиса. Недостигът на колаген е измежду най-главните аргументи за образуването на торбички. Може да увеличите приема му посредством храната или благодарение на добавки.

7.       Спешна помощ

Ако е значимо да премахнете торбичките за значимо събитие или среща, поставете върху клепачите пакетчета чай, запарени и охладени, обтрийте зоната с ледени кубчета, поставете компрес с краставица и алое вера върху очите. С потвърдена изгода са и масажът, както и продуктите, съдържащи растителни масла, водорасли, витамини, кофеин, еластин, колаген.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР