Бойците от руската наемническа групировка Вагнер ще получат нови паспорти

...
Бойците от руската наемническа групировка Вагнер ще получат нови паспорти
Коментари Харесай

Минск дава нова самоличност на бойците на Вагнер?

Бойците от съветската наемническа формация " Вагнер " ще получат нови паспорти от Вътрешното министерство в Минск. Това оповестява някогашният беларуски министър на културата и сегашен опозиционер Павел Латушко , в изявление за полската осведомителна организация PAP, обобщено от Der Standard.

Това ще бъдат изцяло същински документи, само че с нови имена и семейства . С новите документи бойците на " Вагнер " биха могли да вземем за пример да влязат в Европейски Съюз и да правят терористични офанзиви тук, счита политикът, който живее в заточение. Той не сподели какъв брой бойци към този момент са получили нови паспорти.

Според Латушко след несполучливия протест на армията на Евгений Пригожин против военното управление на Москва през юни  Вече няколкостотин от тях към този момент са подписали контракти с беларуското министерство на защитата . Страната няма средства да подпише обаче с всички.

" Те могат да бъдат употребявани в специфични елементи на беларуската войска за основаване на проблеми на границата ", предизвести Латушко, имайки поради и възходящия брой мигранти от Африка и Близкия изток на границите на Полша, Литва и Латвия.

Европейският съюз и на първо място страните от Европейски Съюз Полша и Латвия, че докарва проведено бежанци от спешни райони на страни от третия свят до външната граница на Европейски Съюз. Според Балтийските страни схемата е създадена взаимно с Русия за оказване на напън и дестабилизация на Европейския съюз.

Прехвърлянето на част от наемниците на " Вагнер " на територията на Беларус провокира в допълнение напрежение, като, а и взаимно с останалите Балтийски страни дадоха обещание групов и корав отговор на провокации от страна на " Вагнер " и Беларус.
 Полша и балтийските страни подготвени да затворят границата с Беларус
Полша и балтийските страни подготвени да затворят границата с Беларус

Това може да стане при положение на " сериозен случай "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР