Бойците от частната военна компания Вагнер“ напреднаха още повече в

...
Бойците от частната военна компания Вагнер“ напреднаха още повече в
Коментари Харесай

Американски институт потвърди твърденията на „Вагнер“ за превземането на Бахмут

Бойците от частната военна компания „ Вагнер “ напреднаха още повече в централната част на Бахмут и превзеха постройката на градската администрация през нощта на 2 април, заяви на уеб страницата си основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната (ИИВ), оповестява Българска телеграфна агенция.

Собственикът на частната военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин издигна съветско знаме с надпис в памет на убития съветски боен блогър Владлен Татарски, чието същинско име е Максим Фомин, против постройката на градската администрация в Бахмут през нощта на 2 април. ИИВ напомня изказване на Пригожин, че „ юридически Бахмут е високомерен “, макар че украинските войски остават в западната част на града.

Руските сили са напреднали още повече на 3 април, като в този ден бяха оповестени фрагменти от дрон, на които се вижда групата наемници от “Вагнер “ и съветски флагове, развяващи се над руините на разрушената административна постройка.

В допълнение няколко съветски военни блогъри разпространиха изображение на войник от групата „ Вагнер “, застанал пред постройката на администрацията на град Бахмут преди нейното разрушение. ИИВ позволява, че „ Вагнер “ евентуално ще продължи с опитите си да затвърди контрола над централната част на Бахмут и ще се опита да пробие на запад през гъсто обитаемоте градски региони към село Хромове.

Вчера украински публични представители отхвърлиха като подправена информация изказванията на „ Вагнер “, че е превзела центъра на град Бахмут, съобщи ДПА. „ Отнасяйте се умерено към подправената информация за „ победи “, които не съществуват в реалност “, написа в „ Телеграм “ началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР