Бойците на групата Вагнер напреднаха допълнително в центъра на Бахмут

...
Бойците на групата Вагнер напреднаха допълнително в центъра на Бахмут
Коментари Харесай

ISW: Версиите на Русия за убийството на Татарски се множат и разминават

Бойците на групата " Вагнер " напреднаха в допълнение в центъра на Бахмут и превзеха постройката на градската администрация на Бахмут през нощта на 2 април. Финансистът Евгений Пригожин издигна съветско знаме с надпис в памет на убития боен сътрудник Максим Фомин (с псевдоним Владлен Татарски) против постройката на градската администрация на Бахмут през нощта на 2 април. Той твърди, че " Вагнер " управлява Бахмут, макар че украинските войски остават в западната част на града.

Така започва новият разбор на миналия ден на " Института за проучване на войната " (ISW).

" Вагнер " евентуално ще продължи опитите си да консолидира контрола над централната част на Бахмут и ще се опита да прокара на запад през гъсти градски региони към Громове.

Руските управляващи упрекват украинските държавни структури и съветския опозиционер Алексей Навални за убийството на  Фомин . Руският народен комитет за битка с тероризма твърди, че украинските специфични служби са си сътрудничили с Фонда за битка с корупцията, който Навални основа през 2011 година, с цел да възнамеряват офанзивата против Фомин.
 ISW: Кой умъртви Владлен Татарски - Киев или Москва
ISW: Кой умъртви Владлен Татарски - Киев или Москва

Първото сходно ликвидиране в Русия от началото на войната в Украйна

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че украинското държавно управление може да стои зад гибелта на Фомин и твърди, че Украйна е умъртвила други от 2014 година насам, като Дария Дугина , което Песков подправено употребява като опрощение за " специфичната военна интервенция ".

Руският следствен комитет преквалифицира случая като терористична офанзива и твърди , че е планувана на украинска територия.

Руското министерство на вътрешните работи (МВД) удостовери, че скулптурата, предадена на Фомин преди гибелта му, е съдържала скрити експлозиви.

Руският следствен комитет удостовери на 3 април, че съветските управляващи са задържали Дария Трепова в апартамент в Санкт Петербург по съмнение за нападението.

Властите разпространиха фрагмент от техния разпит на Трепова, в който Трепова съобщи, че управляващите са я разпитвали за предаването на статуетка на Фомин, само че тя не отговори пред камерата дали е знаела, че предметът съдържа експлозиви.
 Задържаха жена за гърмежа, умъртвил съветски боен блогър в Санкт Петербург Обновена
Задържаха жена за гърмежа, умъртвил съветски боен блогър в Санкт Петербург

Най-малко 32 души са ранени при атентата

Многото версии демонстрираха неналичието на консенсус измежду формалните съветски източници във връзка с присъединяване или връзката на Трепова с украинските специфични служби или с Антикорупционния фонд на Навални.

Главата на Руската православна черква патриарх Кирил, да вземем за пример, свързва убийството на Фомин с продължаващия спор към Киево-Печерската лавра, макар че няма явна връзка сред двата случая.

Липсата на пореден роман в проруското осведомително пространство припомня за отговорите на сполучливата контраатака на Украйна в Харковска област през есента на 2022 година, когато пропагандната машина на Кремъл в началото не съумя да дефинира риторична линия, с цел да отговори на солидните украински облаги и провокира осведомително пространство срив, който се демонстрира в разнородни реакции в цялата провоенна общественост.

Съобщава се, че съветските служби за сигурност не престават да конфискуват паспортите на висши чиновници и ръководители на държавни компании, с цел да лимитират полетите от Русия. Financial Times заяви на 2 април, че съветските служби за сигурност се стремят да попречат на висши чиновници, някогашни длъжностни лица и ръководители на държавни компании да пътуват в чужбина, което демонстрира, че Кремъл продължава да се притеснява, че елитите ще избягат от Русия.

Свързаният с Current Time TV и радио Свободна Европа/Радио Свобода проверяващ план " Система " заяви на 10 март, че съветски чиновници по сигурността са споделили на държавни чиновници и чиновници на държавни компании да предадат паспортите си под опасност от принудително лишаване на паспортите на обещано лице или насилствена оставка.
 Наместник на Киево-Печерската лавра Павел обвинен по две наказателни каузи
Наместник на Киево-Печерската лавра Павел обвинен по две наказателни каузи

Светата обител е отцепена от полицията

Руският президент Владимир Путин подписа на 3 април декрет за основаване на държавен фонд за подкрепяне на военнослужещи, служещи в Украйна, и техните фамилии.

Указът включва целия личен състав, служил в окупираните Донецка и Луганска области от 24 февруари 2022 година и в окупираните Херсонска и Запорожка области от 20 септември 2022 година Руски източници оповестиха, че управлението на фонда ще включва първия заместник-ръководител на съветската президентска администрация Сергей Кириенко като Председател на Надзорния съвет и брачна половинка на ръководителя на Кемеровска област Анна Цивилева като ръководител на фонда.

Руски блогър разкритикува този състав на управлението, потвърждавайки, че Путин е назначил Цивилева за началник на фонда, тъй като тя също е братовчедка на Путин и началник на Kolmar Group , огромна въгледобивна компания.

Руските управляващи не престават да се борят с вътрешната опозиция против войната в Украйна . Руски източници оповестиха за минимум четири случая на хипотетичен бойкот против съветските железници и опити за палежи на военната регистрация и службите за набор в Русия на 1 и 2 април.

Вероятни украински партизани са атакували някогашен съветски окупационен чиновник с усъвършенствано взривно устройство в Мелитопол, Запорожка област, на 3 април. Официални украински източници оповестиха, че кола, пренасяща Максим Зубарев, някогашен окупационен началник на Якимовка (15 км югозападно от Мелитопол), избухна в центъра на Мелитопол на 3 април.

Руските окупационни управляващи настояват, че незнайни терористи са направили офанзивата и че Зубарев е в тежко положение.

Членът на Окупационния административен съвет на Запорожие Владимир Рогов съобщи, че Мелитопол се е трансформирал в център за терористична активност в " Новоросия " и се застъпи за възобновяване на смъртното наказване, с цел да се насочи особено към " терористични " действия в окупираните територии.

Руският президент Владимир Путин подписа на 3 април пакет от осем закона за основаване на съдилища в окупираните територии. Законите основават районни и арбитражни съдилища в окупираните територии и дефинират процедурата за избор на първичния състав на съдилищата. Новите закони влизат в действие на 20 април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР