Бойците на ЧВК Вагнер практически обкръжиха Артьомовск (украинско име -

...
Бойците на ЧВК Вагнер практически обкръжиха Артьомовск (украинско име -
Коментари Харесай

Трима пленени украинци, стоящи до лидера на Вагнер, молят Зеленски за спасение

Бойците на ЧВК " Вагнер " на практика обкръжиха Артьомовск (украинско име - Бахмут). Това заяви създателят на групата Вагнер Евгений Пригожин и прикани Владимир Зеленски да разреши на украинските военни да изоставен града.
Евгений Пригожин, създател на групата Вагнер: „ Обръщам се към президента на Украйна Владимир Александрович Зеленски. Уважаеми Владимир Александрович, частите на ЧВК Вагнер на практика обкръжиха Бахмут. Остава единствено веднъж. Клещите са затворени. Ако по-рано професионалната украинска войска се биеше с нас, през днешния ден виждаме от ден на ден остарели хора и деца. Те се бият, само че животът им край Бахмут е къс - ден-два. Нека изоставен града. Градът в действителност е обграден.
Трима пленени украинци, стоящи до Пригожин, също се обърнаха към украинския президент. Двама млади мъже мълчаха пред камерата, мъж на междинна възраст с прошарена брада произнесе къса тирада.
Украински пандизчия: „ Владимир Александрович, ние се обръщаме към вас като президент на нашата страна. Дайте ни опция, апелирам, да се върнем вкъщи при нашите фамилии, в нашата татковина. Не подценявайте молбата си. Моля те ".
По-рано командирът на украинските войски с позивна Маджар заяви, че командването е наредило на неговата част неотложно да напусне Артьомовск. Ден преди този момент създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин разгласява в обществените мрежи видео, снимано от негови бойци съвсем в центъра на Артьомовск, а съветските военни оповестиха, че са овладели всички пътища в града и са отделили доставка на въоръжените сили на Украйна.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР