Бойци от Азовстал предложиха да разменят цивилни граждани за хранителни

...
Бойци от Азовстал предложиха да разменят цивилни граждани за хранителни
Коментари Харесай

Обсадените в Азовстал предложиха да разменят цивилни граждани за хранителни продукти и лекарства

Бойци от " Азовстал " предложиха да разменят цивилни жители за хранителни артикули и медикаменти, оповестява Българска национална телевизия, като се базира на отчети в съветски медии. 

Предложението им е да получат по един звук артикули за всеки 15 души. Смята се, че в металургичния комплекс, дружно с украинските бойци, се намират близо 200 души. От Мариупол и още четири града са били евакуирани над 300 души, оповестиха от Организация на обединените нации.

Съответното удостовери в следващото си видеообръщение и президентът Володимир Зеленски. Москва разгласи, че в границите на деня би трябвало да стартира тридневно преустановяване на огъня в региона на града, само че не е ясно дали това ще се случи, тъй като и преди е бил обявяван режим на тишина, само че той не е спазван.

" Приключи втората фаза на нашата интервенция по евакуация от Мариупол. 344 души бяха сполучливо изведени - от града и покрайнините. Много хора отпътуваха за Запорожие. Наш екип е в подготвеност да се срещне с тях. По същия метод, както 150 души бяха сполучливо превозени от " Азовстал ". Всички те ще получат нужната грижа. Говорих с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш за това, което е свършено. Както и за това, което можем да създадем за хората в Мариупол и бранителите на града. Няма ден, в който да не работим за това. И съм признателен на всеки, който оказва помощ ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР