Бойни самолети на Израел са ударили позиции на ХАМАС в

...
Бойни самолети на Израел са ударили позиции на ХАМАС в
Коментари Харесай

Бойни самолети на Израел удариха ХАМАС след нова ракетна атака

Бойни самолети на Израел са блъснали позиции на ХАМАС в Ивицата Газа рано тази заран, откакто ракета, изстреляна от палестинците, е паднала в южната част на Израел, оповестява " Франс прес ", базирайки се на израелската войска.

Не се прецизира какви цели са били изумени, само че източници от палестинските сили за сигурност са декларирали, че няколко ракети са блъснали плантация източно от Рафах в южната част на крайбрежния анклав.

Израелски " изтребители удариха подземна инфраструктура в южните елементи на Ивицата Газа в отговор на ракета, изстреляна по-рано към Израел ", се прецизира в изказването на израелската войска.

Не се оповестява за жертви при никой от случаите.

Ударите последваха яростните набези и от двете страни през уикенда, при които израелски сухопътни елементи убиха двама палестински младежи в Ивицата газа при огън през границата. Бойни самолети също по този начин са блъснали 18 уреди на ХАМАС при две талази от въздушни удари, допълниха израелските военни.

Тези рейдове са били в отговор на детонация в събота, при която четирима израелски бойци, проверяващи граничната ограда, са били ранени при гърмеж на самоделна бомба, явно заложена от палестинците.

Двама от мъжете са били тежко ранени, само че няма заплаха за живота им.

Взривът и ответният огън бележат една от най-сериозните ескалации в Ивицата Газа, която е следена от ХАМАС, от 2014 година насам, когато Израел и радикалното ислямистко придвижване водиха война.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР