Бойко Рашков е провел 10 срещи с обвиняемите за контрабанда

...
Бойко Рашков е провел 10 срещи с обвиняемите за контрабанда
Коментари Харесай

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Бойко Рашков е провел 10 срещи с обвинените за контрабанда Марин и Стефан Димитрови сред 28 май 2021 до 30 март 2022 година в постройката на Министерството на вътрешните работи. Част от срещите са били с релативно къса дълготрайност към 10-15 минути.

Това се твърди в писмен отговор на Министерството на вътрешните работи до парламентарната анкетна комисия за следствието в Агенция " Митници ", по което Димитрови са обвинени дружно с някогашната директорка Петя Банкова.

Срещу основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е имало по-ранни сигнали за това, че е " закрилял " контрабанден канал във Велико Търново и е провалял разработки. По случая е имало инспекция в прокуратурата, която обаче е отказала да образува досъдебно произвеждане.

От изчетения отчет от Станислав Балабанов (ИТН) не стана ясно по кое време тъкмо е водена тази разработка, само че Коцев беше началник на ОДМВР-Търново по времето на Цветан Цветанов в първия кабинет " Борисов ".

Коцев не е заявил прословутия си първокласен часовник, за който се твърди, че е получен като подарък от Димитрови.

Справката от Министерство на вътрешните работи беше изчетена от Балабанов по време на съвещание на комисията, на което трябваше да бъде изслушан новият шеф на " Митници " Георги Димов. Повече от половин час преди да му бъде дадена думата обаче депутатите от всички партии - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ сипеха рецензии върху присъстващите членове на ПП-ДБ.

Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР