Бойко Рашков е недоволен от полицаите, присъствали на боя в

...
Бойко Рашков е недоволен от полицаите, присъствали на боя в
Коментари Харесай

Рашков: МВР е поело ангажимент към руското посолство да пази Паметника на съветската армия

Бойко Рашков е неудовлетворен от служителите на реда, участвали на багра в подлеза на СУ

Вътрешният министър Бойко Рашков е неудовлетворен от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които са били на място, когато двата митинга на съперници и поддръжници на изпращането на военна помощ в Украйна се сблъскаха в подлеза на Софийския университет.

„ Ние в Министерство на вътрешните работи сме сериозни и към едната, и към другата страна. В подлеза е имало служители на реда, само че там побоят бе нанесен на един жител. Имаме съображение да не сме удовлетворени от нашите чиновници, най-малкото, тъй като можеше да не се стигне до разбиването на главата на този жител, без значение дали обича, или ненавижда. (...) Едни пазят Паметника на руската войска, други желаят да го разрушат. Ние сме поели ангажимент към съветското посолство и други задачи в нашата страна да се грижим за тези монументи и го вършим “, съобщи Рашков по време на блиц надзор в отрасловата парламентарна комисия, представен от.

Вътрешният министър добави, че Министерство на вътрешните работи има потребност от в допълнение финансиране в идната актуализация на държавния бюджет, като на първи приоритет са възнагражденията на чиновниците, които дълго време не са били повишавани. Рашков разгласи, че е получил единодушие от финансовия министър Асен Василев по въпроса.

„ Никой от управлението на Министерство на вътрешните работи не поддържа друго мнение от това, че фактически би трябвало да се покачат възнагражденията. В момента на митингите - да пазят паметниците - са чиновниците на Министерство на вътрешните работи, не армията. Те са непрестанно ангажирани и получават по-ниски хонорари от чиновниците в пандизите и доста по-ниски от чиновниците на ДАНС. Имам голямото предпочитание да им удвоя заплатите, само че няма по какъв начин да стане това, не е допустимо в този миг “, сподели Бойко Рашков.

Освен потребността от повишение на заплатите на чиновниците, е стар и автомобилният парк на Министерство на вътрешните работи. По думите на Рашков един средностатистически длъжностен автомобил на Министерство на вътрешните работи, е на не по-малко от 11 години, което е доста за една служебна кола, която постоянно е в придвижване.

„ В момента се афишират поръчки, ще опитаме този път вместо да се купуват коли, да се вземат на действен лизинг “, сподели Рашков и добави, че чака Министерство на вътрешните работи да обнови автомобилния си парк с 500-1000 автомобила с приемането на актуализацията на бюджета.

Не е формирано досъдебно произвеждане на депутатите, свалили украинското знаме от СОС

Относно сваленото украинско знаме от балкона на Столичния общински съвет и неналичието на полицейска интервенция в този миг, вътрешният министър съобщи, че защото в акцията са взели участие народни представители от „ Възраждане “, главният ангажимент се пада на прокуратурата. Министерство на вътрешните работи нямало право да снема имунитет.

„ Не бягаме от отговорност, само че сме внимателни, тъй като чух изявления, които не би трябвало да се вършат съгласно мен, тъй като това са наши чиновници - те бранят публичния ред и се борят доколкото могат с престъпността. Да се наскърбяват от екрана, че са били необразовани и не-знам-си-какво, още като потегли тази работа от съветското посолство с боята и други неща... Някак си би трябвало по-внимателно, айде, аз съм министър, мога да понеса тези неща, само че тези хора са от години там - не би трябвало по този начин “, сподели Бойко Рашков
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР