Бойко Борисов събра депутатите от ГЕРБ, за да коментира кризата

...
Бойко Борисов събра депутатите от ГЕРБ, за да коментира кризата
Коментари Харесай

Борисов: Ако правителството реши да дойдат сили на НАТО и кораби в Черно море, ние ще го подкрепим

Бойко Борисов събра депутатите от ГЕРБ, с цел да разяснява рецесията с Русия и доставките на газ. Той се включи с видеовръзка във фейсбук. "Една от тактиките на Русия е да вбива клинове. Ако държавното управление изиска на територията на България да дойдат натовски бойци, самолети, кораби, по проекта на НАТО, ние ще ги подкрепим. Само мощната защита на всички като един ще спрат експанзията ", отсече той. И сме уверени, че, в случай че се допусне спор, ще понесем тежки загуби. Ние поддържаме всичко, което е написано за България по проектите на НАТО. Това не е наша експанзия, това е защитителен проект, с цел да се обуздае възможна експанзия, съобщи Бойко Борисов.
 
Гледайки утринните тв блокове, той стигнал до извода, че "трябва да опиша на вас, с цел да го чуят и другите. Тук на тази карта се виждат газовите тръби ", уточни Борисов.
 
Днес има изключително съвещание, не знам какво ще мислят и гледат. Един министър председател е осведомен от службите преди този момент и не чака да му споделят какво би трябвало да прави или не. Искам да знаете какво е решила изпълнителната комисия на ГЕРБ по тази тематика и втората тематика е доставката на газ и всичко, което е решила нашата партия, уточни при започване на срещата Борисов.
 
"Нашите политически съперници се възползват да изопачават истината ", отсече той.
 
"Ние би трябвало да сме излючително решителни и да подкрепим всяко решение, което поддържа нашите отбранителни качества. Съгласно проектите на НАТО би трябвало да осъществим нашите договорености и да не дадем късмет България да се третира като страна, която се колебае. Трябва да бъдем оптимално решителни. И тук не става въпрос за връзките ни с Русия ", сподели Борисов.
 
Дни наред очаквам външният ни министър, още не знам какво прави, не знам по какъв начин се споделя, да има дейна активност, а тя даже не отива на препоръки, а праща заместител. България ще е застрашена при възможен спор, съобщи Борисов.
 
Ние сме с най-развит туризъм на Черно море, Европейската комисия осведомена ли е какво ще загубим и има ли обезщетителни механизми, пита някогашният министър председател.
 
"Учуден съм по какъв начин е допустима такава непросветеност. Че министърът на енергетиката е незапознат, това всички го виждат ".
 
Учудваща е такава непросветеност, че Русия ще ни спре кранчетата.... Тя няма интерес да бомбардира този поток.
 
Ние отремонтирахме старите тръби, посочи водачът на ГЕРБ. Имаме чудесна газопроводна система.
 

 
"Когато Русия взе решение да заобиколи Украйна, ние не го допуснахме и се отказахме от 60 милиарда куб. метра газ пренос през България. Тя заставам най-твърдо, най-европейски, най-натовски в целия район. Тогава се пропукаха натовска Турция и натовска Гърция, колкото и да не им е прелестно да го признават. И се взе решение през гръцки поток да се заобиколи България. И всичката тази газ мина през Турция. Ние едвам успяхме да договорим 15 милиарда, само че България остана на директната карта, за което получаваме стотици милиони от пренос. Тези национални предатели бяха гневни критици, че 100% благосъстоятелност на българската страна ще прибират директни такси. Ние не го допуснахме това и стотиците милиони на година влизат в България ", изясни Бойко Борисов.
 
"Освен за България, транспортираме газ и за Гърция, Австрия, Унгария, Босна и така нататък Кранчетата са в България и тръбата е цялостна цялата и транзитира. Когато приказваме за защита, Русия няма интерес да бомбардира този поток. Те пазят и са национална сигурност тези потоци. Освен това ние ремонтирахме и старите тръби и когато би трябвало да пратим и за Румъния, транзитираме през тях. Ние имаме една отлична газопреносна мрежа ".
 
Томислав Дончев посочи, че нищо не сме подарили. 
 
"Когато се заприказва за Балкански поток, една огромна част на обществения разказ, политици го охулват. Но този план ще подсигурява националната сигурност. Укорът е, че сме подарили една тръба на Путин. Нищо не сме подарили - тръбата е напълно българска благосъстоятелност. 2,7 милиарда е инвестицията в тази тръба. Имаме контракти за транспорт на газ за 9п милиарда, като чистият доход за България е 6 милиара. Това ли е губещ план?! И други търговци и снабдители могат да транспортират газ през тази тръба, което значи не 6, а 7 или 8 милиарда. Това ли е губещ план ", пита реторично Дончев.
 
Само Видин и Смолян не са газоснабдени, изясни той.
 
"Ние не сме провалили, провалихме се да го разбираем обществено ", съобщи Дончев.
 
Заради тази инвестиция България няма проблем с доставките на газ сега, а даваме и на доста други страни. Какъв по-силен мотив, че оставаме състезател на газовата карта, сподели Дончев.
 
Бойко Борисов добави, че всичко това има газова връзка с Гърция, интерконектор, която ние, след извършени процедури спечелихме и на 31 декември трябваше да върви газ. Тя ще тръгне и прибавете 3 или 5 милиарда и би трябвало да приказваме с гърците да си сложат компресори, с цел да се вдигне потенциалът. Ако ръководещите желаят поддръжка по значимите и атлантически тематики...да, аз бях срещу военната армада в Черно море, и в този момент съм срещу да има такива без отплата за нас, за нашия туризъм, за превоз на метали и прочие, ще ги подкрепим, сподели Борисов. Ако не желаят, тяхна си работа. Нас в никакъв случай никой не ни е подкрепял, те постоянно бяха на чорчик, наобратно, напук, макар ползите на България. Това е нашето мнение. А в този момент има персонални отзиви - министър председателят има персонално мнение, военният министър има персонално мнение, всеки от тях има персонално мнение.
 
Ние сме твърди, а те, в случай че желаят да изоставен НАТО и Европейски Съюз, уточни най-после Борисов.
 
Източник: "24 часа "
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР