Бойко Борисов поема управлението на София. Това е изводът от

...
Бойко Борисов поема управлението на София. Това е изводът от
Коментари Харесай

Борисов поема София заради недоволството към Фандъкова

Бойко Борисов поема ръководството на София. Това е изводът от изненадващата оставка на ръководителя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков. Впоследствие водачът на ГЕРБ удостовери, че този акт е след негова интервенция. Още след изборите някогашният министър председател бе извънредно неудовлетворен от обстоятелството, че ГЕРБ загуби в София. Според него главните виновници са кметицата Йорданка Фандъкова и групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет. Няма по какъв начин десетките кавги с некачестветите поправки в столицата и подозренията за корупция да не се отразят по време на изборите.
В допълнение са и кичозните планове, позволени от другите комисии, доминирани от ръководещата партия в София, които в допълнение подкопават доверието към ръководството на града. И като не може да смени Фандъкова, Борисов сменя шефа на СОС.
Новият ръководител - старозагорският юрист Георги Геоегиев, направи бърза и шеметна кариера в ГЕРБ. Явно се употребява със съществено доверие. Още повече, че позициите на Йорданка Фандъкова в ГЕРБ са съществено разтърсени след отхвърли й да бъде кандидат-президент през 2016 година, когато се наложи Цецка Цачева да запушва тази дупка.
От основаването на ГЕРБ, София е цитадела на партията. Загубата й след две години може да бъде началото на края на партията на Борисов. Както е известно той има мощен политически усет. И той му подсказва, че в случай че радикално не се промени ръководството на София до вота през 2023 година, ГЕРБ няма да имат никакъв късмет.
Борисов ще наложи тази смяна по този начин, както той я схваща през Георги Георгиев.
Сега се чака центърът на властта в София да се пренасочи от Фандъкова към новия ръководител на Столичния общински съвет.

Емилиян Кръстев
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР