Бойко Борисов ми се обади тази сутрин, покани ни на

...
Бойко Борисов ми се обади тази сутрин, покани ни на
Коментари Харесай

Нинова: Борисов ни покани на среща, вероятно в понеделник

Бойко Борисов ми се обади тази заран, предложения ни на среща, евентуално ще имаме такава на следващия ден. Това сподели по бТВ водачът на Българска социалистическа партия и ръководител на Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова.

По думите на Нинова не са прецизирали защо ще беседват. Очакваме на следващия ден той да каже каква му е концепцията за сформиране на държавно управление, добави тя. Срещата ще бъде във формат с екипи от двете страни. Засега не е конкретизиран часът и мястото ѝ.

Време е за решения, уточни Нинова, съгласно която месец и половина продължава " реплика на договаряния ". Това е загуба на време, разяснява тя. Нинова съпостави обстановката с играта " тука има, тука няма ". Това прави сега Борисов, играе тази игра. " Вдигаш едната чаша - излиза Мария Габриел. Вдигаш другата - Денков - министър председател. Вдигаш третата - управническа стратегия на ГЕРБ. Четвъртата - екселска таблица на Политическа партия. Петата - персоналните 10 целта на Габриел ", разяснява Нинова. И след една минута всичко това отново се размества ужасно бързо, публиката остава с възприятието за някаква машинация, апропо тази игра в древността се споделя " игра на машинация ". Това вършат сега. Отговорността е на ГЕРБ, Борисов си играе с страната, играе си с сложната обстановка, не виждам това да докара до действителен резултат, счита Корнелия Нинова.

Тя още веднъж повтори, че съгласно Българска социалистическа партия в обстановката е имало два метода, две концепции за държавно управление - неверна и вярна. Борисов избра неверната, която е - партията победител излъчва министър председател, цели, поставя ги на масата и споделя " натискайте копчетата ". Вторите " Продължаваме промяната - Демократична България ", съгласно нея, са постъпили по същия метод - отново неверно. Нинова уточни кое съгласно тях би било вярно, като добави, че счита, че има още време първата и втората политическа мощ да се поправят. Правилното беше - събираме се всички, изваждаме пет-шест неща за България, а не всеки да вади партийната си стратегия, дефинираме рационални периоди за приемането им, и тогава търсим хората, които да изпълнят тези задания. Според мен не би трябвало да са ярки политици, не би трябвало да сме водачите, уточни Нинова. За нас вторият метод беше верен, те не го избраха, имат време да го изберат. Ние ще се явим на диалозите на които ни канят, ще чуем дали имат някакво желание за промяна и ще решим с вътрешно допитване, както съм казвала доста пъти. Това не е проформа, при нас членовете на партията ще решат, съобщи Корнелия Нинова.

Мисля, че " главата на Гешев " е част от договорка за държавно управление, разяснява още Нинова. Тя счита, че " тази оферта от Габриел е оферта към Демократична България и Политическа партия, на която да не могат да откажат ".
ТЕМА преди 55 минути 861 преди 1 час 582 преди 2 дни (обновена) 3213
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР