Бойко Борисов, фейсбукПоздравявам българския парламент, че макар и трудно, прие

...
Бойко Борисов, фейсбукПоздравявам българския парламент, че макар и трудно, прие
Коментари Харесай

Борисов: Поздравявам българския парламент, че макар и трудно прие декларация за Украйна


Бойко Борисов, фейсбук

Поздравявам българския парламент, че въпреки и мъчно, одобри обща декларация, с която осъди грубото нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и следващото посягане против териториалната целокупност на Украйна. Днес, пред лицето на горещия боен спор, всички бяхме длъжни да се обединим към правилата, под които се е подписала България при присъединението си към Европейски Съюз и НАТО.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС беше водещ фактор в написването и договарянията за приемането на общата декларация. Никакъв исторически прочит или мислени опасения за личната сигурност не оправдават военната намеса, загубата на човешки животи и унищожените ориси.

Подобни дейности би трябвало да бъдат посрещнати с пакет от санкционни ограничения, които да обезкуражат сходни случки в бъдеще. Това е исторически миг, към който ще се връщат неведнъж бъдещите генерации. Ще ни правят оценка по делата и решителността да браним свят, в който не е допустимо да гинат хора, поради исторически реваншизъм. Свят, в който интернационалното право, свободата и икономическото партньорство нямат опция.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР