Бойко Борисов е председател на предизборен щаб на ГЕРБ. Това

...
Бойко Борисов е председател на предизборен щаб на ГЕРБ. Това
Коментари Харесай

Мария Габриел и Елена Йончева си спретнаха разгорещен спор

Бойко Борисов е ръководител на избирателен щаб на ГЕРБ. Това е нарушаване. Но от ГЕРБ постоянно постъпват по този начин, когато погазят закона - нападат съперниците си, с цел да замажат нарушаването. Организираната престъпност се е сляла с страната и президентът би трябвало да бъде коректив.

Това сподели в утринния блок на Нова телевизия претендентът за евродепутат и лидер на листата на Българска социалистическа партия Елена Йончева, която разяснява тематиката за импортирания през вчерашния ден от ГЕРБ сигнал до ЦИК за присъединяване на президента Румен Радев в предизборната акция. Заедно с нея посетител в студиото беше българският еврокомисар и лидер на листата на ГЕРБ Мария Габриел. Двете участваха в много развълнуван дебат по всички горещи политически тематики. " Бойко Борисов е ръководител на предизборния щаб на ГЕРБ и нашите съдружни сътрудници. Бойко Борисов не е участвал на предизборно събитие на ГЕРБ. Ние си имаме избирателен щаб, който дава отговор за нашите прояви. Държавата не може да спре да работи, тъй като сме в предизборна акция. Бойко Борисов е водач на ГЕРБ, а президентът Румен Радев би трябвало да е надпартиен и обединител на нацията, само че не виждаме такова нещо. Напротив. Той ефективно взима присъединяване в акцията на Българска социалистическа партия ", отговори Габриел.

" Моето мото е работа, работа и отново работа. Никога не съм прекъсвала връзките си с хората. Две неща ме отличават - дипломация и неотстъпчивост. Познавам чудесно европейската политика и знам по какъв начин да не отстъпвам ползите на България ", продължи българският еврокомисар.

" Моята борба в последните две години е с несправедливостта и бедността в България. Ние сме член на Европейски Съюз от 12 години и за жалост ни минимум не сме се доближили до равнището на живот на другите страни членки на Европейски Съюз. Корупцията е главния проблем. Тук се наляха милиарди, а българските жители не престават в живеят в беднотия. Това сочи отчет на Европейска комисия. Там ясно е написано, че над 40% от българите живеят на прага на бедността и сигналите за корупция са против висшите политици в България ", разкри Йончева.

" В това няма капка истина. От Българска социалистическа партия четат отчета на Европейска комисия като дяволът евангелието. В България се съблюдава върховенството на закона. Аз мога да приказвам за други отчети - на Фич, на Мудис, в които рейтингът на България непрекъснато се покачва и капиталовият климат се дефинира като доста добър. Нарушения има на всички места в Европейски Съюз. Ясно е написано в разпоредбите на Европейски Съюз, че нарушителите ще връщат евросредствата. Категорично би трябвало да обявим, че българският народ няма да заплаща никакви санкции ", отвърна Мария Габриел.

" В момента в България се случва един герберски капитализъм. Аз се надявам в идващия европарламент да има една мощна група от леви партии и идващият ръководител на Европейска комисия да бъде ляв. Големият проблем на Европа е, че сега тя няма обща външна политика и обща отбранителна мощ. Ние би трябвало да разберем каква Европа желаеме. Моят филм сподели ясно по какъв начин за оградата по българо-турската граница са отпуснати милиони, а тя се прескача ссъс стълба. Има камери за наблюдаване, само че те не работят. Факт е, че през България има мигрантски поток ", разгласи Йончева.

" Ние почитаме избора на българските жители. За нас е прекомерно рано да се приказва за идващия български еврокомисар и състав на Европейска комисия. Нашата цел е да не се позволяват популисти и хора, които желаят да разрушават полезностите на Европейски Съюз. Европейската обща защита е реалистична цел, само че тя ще отнеме още време и не би трябвало да заблуждаваме хората. Най-важното е да се построи обща европейска политика по отношение на мигрантската рецесия. Всички европейски сътрудници признават, че българската граница се охранява най-добре. Нашата цел е това да продължи да се случва. В момента има нулева миграция в България. Трябва да бъдем правилни с обстоятелствата ", безапелационна беше Мария Габриел.

" България е с най-ниско равнище на асимилиране на еврофондовете. Съгласна съм, че в България безработицата спада. Приносът на Бойко Борисов е огромен по тази тематика. Той съумя да изгони над 2 млн. българи от страната, тъй като, с цел да успееш в България би трябвало да си член на шайката на ГЕРБ ", съобщи Йончева.

" За първи път предходната година успяхме да обърнем тренда. В България се върнаха повече българи, в сравнение с я напуснаха. Ясно е, че имаме още доста работа, само че нас не ни е боязън от това. Не желая да влизам в ненужни разногласия, само че на всички е ясно по кое време имаше най-голямо овакантяване на България - по време на ръководствата на Българска социалистическа партия ", отговори й Мария Габриел.

" Готова съм да работя по всички тематики. Но за мен най-големите проблеми са справедливоста, корупцията и демографската рецесия. В България се крадат над 60% от обществените средства. Това е нещо, което би трябвало да прекратим ", безапелационна беше Йончева.

" В тези изказвания няма безусловно нищо правилно. Най-големият факт, който оборва тези изказвания е, че Световната банка ще открие своя логистиочен център тук. Това е задоволително, с цел да се оборят всички подправени вести. Аз ще се боря против подправените вести. Ако нямаше независимост на словото и медиите всички кавги от последните два месеца нямаше по какъв начин да се случат и да станат публично притежание. Аз желая да благодаря на всички български публицисти, които потвърдиха, че в българия медиите са свободни. Все отново тук би трябвало да дебатираме за европейските политики, тъй като предстоят европейски избори, а не национални ", даде образец Габриел.

" Ако стана евродепутат, бих желала да работя във финансовата комисия в Екологичен потенциал. Целта ми ще бъде да ревизира и да проследявам по какъв начин се харчат парите от еврофондовете. Това е главният проблем. В госпожа Габриел одобрявам доста това брюкселско говорене, което не разбирам доста, само че звучи добре ", сподели Йончева.

" Единство и отговорност. Имаме една Европа и една България. Ние работим за ползите на България и ще ги отстояваме. Европа би трябвало да се усети във всяко едно кътче в България. Трябва да създадем Европа световен водач. Много е значимо да имаме един набор от тематики, по които всички ще работим дружно. Говоря за Шенген, двойния стандарт при храните, еврозоната. За това приканвам всички бъдеще сътрудници в Екологичен потенциал. За мен говореното на госпожа Йончева е на равнище за избори за народен парламент и водач на Българска социалистическа партия, а не за евроизбори ", приключи Мария Габриел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР