Бойко Борисов е извикал на спешен разговор екоминистъра Емил Димитров,

...
Бойко Борисов е извикал на спешен разговор екоминистъра Емил Димитров,
Коментари Харесай

Ревизоро поиска ресорни зам.-министри за екология и води


Бойко Борисов е извикал на незабавен диалог екоминистъра Емил Димитров, излиза наяве от известие на държавната прессбужба. Сутринта министърът се яви в Народното събрание и изиска думата изключително, като предизвести депутатите, че ни чака тежка водна рецесия следващата година. Заяви, че част от виновността за бездействието по казуса, носят Министерство на регионалното развитие и МЗХГ, които стопанисват огромна част от язовирите у нас.

Пред премиера Борисов екоминистърът е изискал да бъде освободена заместничката муМОСВ Атанаска Николова. И да бъдат назначени двама нови зам.-министри, които да дават отговор надлежно за водния запас на България и за отпадъците и екологията.

Пак съгласно пресцентъра на Министерски съвет, Димитров е уверил Борисов, че водна рецесия в Бургас няма да има. Въпреки че пред депутатите Ревизоро сподели напълно друго, разгласи и че чака водни протести и снецарий като този в Перник предходната зима.

„ Министър Димитров рапортува на министър-председателя обстановката с водоснабдяването в Бургас и ограниченията, които ще се подхващат в идващите месеци, с цел да няма проблеми, в случай че сушата продължава. Целта е следващата година земеделските производители да получат вода в еднакъв размер, както тази година, когато дадохме вода на всички, а е трета сушава година, изясни министърът на околната среда и водите “, се споделя в прессъобщението.

Борисов пък дал отговор, че „ 100 милиона евро имаме по Плана за възобновяване за напоителни системи “. Имал укор към Димитров, че му е докладвал по тематиката още на държавното съвещание в сряда.

Обещал да назначи отраслови зам.-минстри в Министерство на околната среда и водите и очавал от министър Димитров да направи оферти по отношение на назначението на заместниците си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР