Боят настана, тупат сърца ни! - тази патриотична песен си

...
Боят настана, тупат сърца ни! - тази патриотична песен си
Коментари Харесай

Държавата срещу Величка Велянова, Проф. Борислава Танева подаде оставка

„ Боят настана, тупат сърца ни! " - тази патриотична ария си припяват родители и учители, пък и учениците в НУКК /Италианския колеж в Горна баня/.

Ще се отърват ли най-накрая от 36-годишното владичество на сякаш „ краткотрайно " назначената през далечната 1987 година за шеф Величка Велянова и нейните доближени, 5-6 ортаци в далаверите, или като панагюрските въстаници, ще понесат следващото тежко проваляне...? За историческото пенсиониране на старата мултимилионерка Величка се водят десетилетни битки.

И аха да се отърве учебното заведение от мафиотското робство, и в последния миг нещо се случва - обажда се началник на парламент или на парламентарна група, авторитетен народен представител или министър, прокурор или дипломат, митрополит или космонавт, наедрял предприемач или главатар на формация, или... Брендо. И на всинца им отрочетата са се „ изучили " или занапред се дундуркат в „ елитното " учебно заведение за „ надарени " деца.

Свалянето на Величка от власт се оказа доста по-непосилна повинност от отстраняването на бащата на основателката на Лицея Людмила Живкова. Ако пък „ въстанието " успее и битката доближи до своя „ заветен конец ", дали пък безконечната Величка няма да се завърне на бял кон, протежето й Иван Капурцов, и тогава... тежко и горко им на всички „ въстаници " - Децата им ще бъдат обругани, нарочени за „ ненадарени " и изключени от учебното заведение!

P.S. Борбата към този момент взе първата си жертва - отрасловият зам. министър в Министерството на културата, който дава отговор и за НУКК, през вчерашния ден подаде оставка...

Автор: Лидия Апостолова
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР