Боян Кюртов, който бе съдия по делото на двамата близнаци

...
Боян Кюртов, който бе съдия по делото на двамата близнаци
Коментари Харесай

Делото на близнаците от Цалапица започва с нов съдия

Боян Кюртов, който бе арбитър по делото на двамата близнаци Динкови, арестувани за укривателство на убийството в Цалапица, напуща системата и към този момент няма да практикува съдийската специалност.

В този случай обаче правосъдният развой против братята ще би трябвало да стартира още веднъж изначало и с различен правосъден състав, написа. Така има възможност заседанията да протекат по различен метод, в случай че новия магистрат реши да даде опция на близнаците да се възползват от скъсен развой, както те пожелаха.

Припомняме, че арбитър Кюртов даде ход на делото от четвъртото съвещание, тъй като се изчакваше разпитът на арестувания в Дания Бизюрев. Процеса против двамата започва по общия ред с разпит на очевидци, с цел да може Рангел да даде своите показания в хода на процеса. Това се случи, макар че Динкови показаха подготвеност да признаят виновност.

Следващото дело е планувано за края на месец март, само че не се знае кой ще поеме щафетата от арбитър Кюртов.

Според импортирания в съда обвинителен акт,  обвинението на близнаците  е по чл.294, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс, за персонално укривателство. За това закононарушение законът планува отнемане от независимост до пет години. Близките на Митко не са съгласни с държавното обвиняване, тъй като считат, че Динкови не са укриватели, а съучастници в убийството. 

До този миг няма данни Рангел Бизюрев да е предаден на българските управляващи, макар че жвремето напредва и има единствено две седмици до новото съвещание на двамата братя. Динкови към момента са с мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР