Боян Игнатов страда от чернодробна недостатъчност. След лечение той се

...
Боян Игнатов страда от чернодробна недостатъчност. След лечение той се
Коментари Харесай

След години търсене мъж с чернодробна недостатъчност си намери работа и е повече от щастлив

Боян Игнатов страда от чернодробна непълнота. След лекуване той се пробва да си откри работа с години, показа самият той пред камерите на Българска национална телевизия.

"Тези две години на търсене бяха кошмарни. Много ми помогнаха докторите и обществото, оказа помощ ми и работата, която правя сега ", показа Игнатов, който работи в екип със собствен сътрудник, а двамата отпечатват картини, надписи и фотоси върху тениски в шивашка компания.

"За хората с увреждания или проблеми е по-добре да са на открито. По-добре е да сме измежду хората. Тези 8 часа минават доста добре. След работа се усещам по-здрав ", показа още Боян.

"С Боян се работи доста леко и прелестно. Готин човек е. По нищо не си проличава, че има здравословен проблем. На моменти той е по-ефективен от мен ", съобщи сътрудника му Станислав.

Повече от половината чиновници на шивашката компания са с понижена продуктивност. Припомняме, че президентът Румен Радев разгласи, че ще учреди годишни награди за бизнеса и просветителните организации, които интегрират пълноценно хората с увреждания.

"Условията на труд са съобразени с уврежданията на служащите ни. Включително имаме и надомници за надомна работа. Съобразяваме нещата, които решаваме да работим и машините, които да закупуваме с хората с увреждания ", съобщи шефът на шивашка компания Диана Гочева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР