Боян Чуков, ФейсбукАнтъни Блинкен съобщи, че Виктория Нюланд напуска своя

...
Боян Чуков, ФейсбукАнтъни Блинкен съобщи, че Виктория Нюланд напуска своя
Коментари Харесай

Боян Чуков: Отива си Виктория Нюланд, която превърна Украйна в семеен бизнес

Боян Чуков, Facebook

Антъни Блинкен заяви, че Виктория Нюланд напуща своя пост. Дали са я изгонили или си отива непринудено е различен въпрос. Виктория Нюланд бе основен „ дизайнер “ при съшиването на украинската покруса. През последните 10-15 години американският поданик хвърли големи финансови запаси в някогашната УССР.

Като концептуалист Виктория Нюланд се провали с гръм и тропот. Отделно, че в Незалежната се носи мощна корупционна смрад, която има американо-украински генезис. Затова и щатски ревизори се ровят от известно време в Пентагона и Украйна.

Незалежната се бе трансформирала в фамилен бизнес за Виктория Нюланд. Тя поднасяше концепцията, а нейните родственици от американския Институт за проучване на войната обясняваха на света какво се случва в някогашната УССР в директна взаимозависимост от ползите на фамилния бизнес. Чувалът с щатските пари се скъса и в този момент се пита кой е отговорен.

Щатската външнополитическа парадигма се трансформира. И това е явно! Американската „ дълбочинна страна “ се изтегля от редица райони в света и делегира права на своите по-големи васали в ръководството на въпросните територии. Последните се трансформират в подмандатни.

Съединени американски щати се изтеглят главно от Европа. Но откакто я опоскат дефинитивно. Янките си оставят правото да контролират разногласията сред своите назначени васални наследници-куратори. А те са Англия, Франция и Германия. Незалежната е предоставена на Германия. Тя ще заплаща главно разнообразните и дебели сметки на Киев. И ще въоръжава най-много ВСУ. В момента върви вътрешнонатовски спор по какъв начин да бъдат поделени редица територии на някогашната УССР.

Регионални искания за ръководство имат британците и французите. Локални искания имат румънци, поляци, унгарци, а за какво не и белоруси. Британците са се фокусирали главно в Черно море. От началото на СВО англичаните взаимно с украински обслужващ личен състав съумяха да потопят към 20% от съветския Черноморски флот.

Прибалтика шуми най-вече за парлама и похищение на вниманието.

Друг фокус на британците е Балтийско море. Стремежът е руснаците да бъдат блокирани от Финландия и Естония във Финландския залив. Да бъде прекратена морската връзка на Русия с Калиниградска област. А тя е единствена в този миг.

Макрон не е склонен с това систематизиране на янките и направи „ подскок на място “ като стартира да се заканва да изпрати натовски/френски войски в Украйна. Не е инцидентно, че признакът на Франция е галския петел. Маню „ изкукурига мощно “ и американците незабавно му „ биха два шамара “ и позорно той даде заден ход. Горката Франция, която е към момента междинна велика мощ с порядъчен нуклеарен капацитет. За разлика от Англия, чието нуклеарно оръжие е... американско. Британците и те желаят да пратят две дивизии в Незалежната.

Шолц се разсърди на Макрон, който му бърка в поднесената от янките чиния. Въобще Европейски Съюз няма да го бъде в обозримо бъдеще. След като американците се изтеглят дефинитивно и Доналд Тръмп (не дай Боже) влезе в Белия дом и НАТО няма да го бъде.

Днес тази теза звучи еретично единствено измежду демодираните и клиширани грантаджии у нас. Макрон от известно време предлага европейска войска. Това не е инцидентно. Тя съгласно Маню би трябвало да смени НАТО на Стария континент. Нещо като възобновление на Западноевропейски съюз (Западноевропейски съюз). Преди години имаше такова „ животно “ и неговият офис бе в Париж.

Защо ще се разпадне НАТО? Защото Турция построява общотюркска войска с Азербайджан, Киргизия, Казахстан и Узбекистан. И изобщо не крие този собствен план. Това е обществена загадка за експертната общественост.

Какво ще остане от НАТО откакто турската войска напусне съюза? Нищо и половина. Тя е втората по мощ в НАТО.

Унгария също сега го играе прозорливо и като „ тюркска страна “. Орбан е визионер, а не е като нашия Академико Денков, постоянен клиент на своя държавен държавен туроператор. Някой показва ли си ресурсното поръчителство на Европа без Русия и конфликта на западноевропейците с ползите на общотюркската войска на Анкара в Средна Азия. Ердоган и неговите наследници имат да си връщат на високомерните брюкселски бюрократи.

България няма тактика. България няма дори ситуационна тактичност. България няма грамотно ръководство. България се хили сервилно на всеки „ стратегически съдружник “, който й подсвирне. На наша територия се сблъскват ползите на голям брой световни и районни фактори. За локалните да не приказваме.

Румъния е близка с Франция. Сърбия е проруска. Македония е в сръбска орбита. Гърция търси взаимоотношение с Франция и постоянно е била във фокуса на Лондон. Ердоган си намига с Путин и двамата си играят играта. Албания образова своите офицери в турски военни учебни заведения. Само България виси закачена на гвоздей в килера. И всеки, който мине я подритва. Няма обикновено достолепие. „ Цивилизационният избор “ няма да ни избави от нищо!

България е разграден двор с необразован псевдоелит. Което ни подсигурява следващата национална злополука и несъмнено... загуба на територии. Сегашното държавно управление е като оркестъра на „ Титаник “ преди корабът да потъне.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР