Ботев спечели с 4:2 срещу Пирин като гост в препоследен

...
Ботев спечели с 4:2 срещу Пирин като гост в препоследен
Коментари Харесай

Хеттрик на Бароан спаси Ботев от групата за оцеляване в мач с 6 гола

Ботев завоюва с 4:2 против Пирин като посетител в препоследен мач от постоянния сезон в елита. Хеттрик осъществя Антоан Бароан, а Александър Дюлгеров си означи автогол. За Пирин Виктор Генев си означи автогол, а Чебраилс Макрецкис вкара другото попадение за домакините. С триумфа Ботев се избави от попадане в групата за оцеляване и ще приключи 10-ти в постоянния сезон. 
Прочетете още


В 5-та минута Андрей Йорданов насочи удар, само че Виктор Генев съумя да почисти топката малко преди голлинията. 

В 8-та минута Александър Дюлгеров стреля с глава, само че над вратата. 

В 11-та минута Бароан пое топката от центъра напредна и насочи удар от границата на пеналта, само че той беше неакуратен.

В 18-та минута след серия от рикошети в играчи на Пирин топката доближи до Бароан, който още веднъж стреля от границата на наказателното поле, само че този път топката срещна гредата. 

Бароан изпусна още едно преференциално състояние в 23-та минута, когато получи топката от Акере, само че ударът му мина рисково около вратата. 

В 27-та минута нападателят на Бароан въпреки всичко се разписа. Мертенс центрира в пеналта, а вратарят на Пирин Янко Георгиев и бранителят Вячеслав Велев се конфликта и топката доближи до французина, който на опразнената врата осъществя - 0:1. 

В 30-та минута Ботев получи дузпа Акере беше фаулиран в пеналта от Макрецкис и съдията отсъди дузпа. Бароан застана зад топката и удвои преднината на отбора - 0:2. 

Пирин се върна в мача в 44-та минута, Вячеслав Велев центрира по трева, а Генев се опита да почисти, само че вместо това си вкара автогол - 1:2. 

Ботев позволи равнене по-малко от две минути по-късно, когато Чебраилс Макрецкис, които измежду трансферните цели на Ботев и Левски, получи топката в наказателното поле, подигра се със отбраната на Ботев и не остави шансове на Ханкич - 2:2. 

В началото на второто полувреме Минков откри добре Бароан в наказателното поле и той вкара, само че голът беше анулиран поради засада на Минков.

В 64-та минута след корнер и съществено безредие пред вратата на Пирин Пунчец съумя да центрира Переа докосна топката за Мертенс, който насочи удар, а изстрелът на нидерландеца се удари в Александър Дюлгеров и влетя в мрежата на Георгиев - 2:3. 

В 71-та минута съдията Драгомир Драганов беше превикан на ВАР да гледа възможен червен картон на нарушаване на Кондраков против Ханкич. При обстановката Драганов не даде никакъв картон, само че след прегледа реши, че украинеца е за жълт картон. 

В 75-та минута Ботев вкара и четвърти гол, откакто Красиан Колев центрира от корнер, а топката доближи до Бароан, който с атрактивен удар с външен не остави шансове на Георгиев, отбелязвайки своя хеттрик - 2:4. 

С извънредно значимия триумф, който е първи за Ботев от 2 месеца насам, отборът си обезпечи 10-то място в постоянния сезон кръг преди края. Ботев е 10-ти с 32 точки и не може да бъде изпреварен от пресладвачите Ботев Враца и Берое, които остават в групата за оцеляване. 

Пирин пък е на 14-та позиция, която дава бараж за оцеляване против третия от Втора лига, а " орлетата " са с 21 точки.

В неделя Ботев приема Лудогорец. 

Пирин:  Янко Георгиев, Вячеслав Велев, Раян Сенхаджи, Александър Дюлгеров, Андрей Йорданов, Венцислав Бенгюзов (Алекс Педински 90 + 2 мин.), Мартин Смоленски (Любомир Тодоров 86 мин.), Борис Тютюков, Чебраилс Макрецкис, Иван Тасев, Данийл Кондраков (Марсел Бибишков 90 + 2 мин.)

Ботев:  Хидает Ханкич, Роберто Пунчец, Виктор Генев, Самуел Супрайен, Николай Минков (Рой Херман 90 + 4 мин.), Красиан Колев, Дилан Мертенс, Самуел Акере, Антонио Переа (Джеймс Етоо 72 мин.), Антоан Бароан (Мартин Секулич 82 мин.), Абдулай Траоре (Амаду Думбуя 46 мин.)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР