Ботев Пловдив спечели с 2:0 гостуването на Арда в първия

...
Ботев Пловдив спечели с 2:0 гостуването на Арда в първия
Коментари Харесай

Ботев Пд излъга Арда в Кърджали

Ботев Пловдив завоюва с 2:0 гостуването на Арда в първия мач от 20-ия кръг на efbet Лига. Попадение на резервата Антоан Бароан (75) и автогол на Милен Стоев (90+4) донесоха трите точки на " канарчетата ".

Домакините влязоха по-активно в дуела и владееха повече топката в началните минути, само че по този начин и не съумяха да застрашат вратата на Хидейет Ханкич. Постепенно " канарчетата " изравниха играта и сътвориха напрежение пред Християн Василев, въпреки че не съумяха да насочат завършващ удар. Едва в 16-ата минута феновете в Кърджали видяха първия удар в мача. Бързоногият Емануел Току надбяга защитата на Арда и откри в наказателното поле Реса Раебй, който шутира над вратата. Три минути по-късно и Арда опита да тормози стража на " канарчетата ", само че Виктор Генев с тяло блокира удара на Тонислав Йорданов.

В 27-ата минута прословут пас с пета на Тодор Неделев изведе Брахими самичък против Християн Василев. Нападателят на Ботев преодоля напусналия наказателното си поле вратар, само че топката му избяга настрана и домакините съумяха да предотварят заплахата. Шест минути по-късно отличен късмет се откри пред Джеймс Ето'о, който обаче стреля неопределено от въздуха. Три минути преди почивката се стигна и до първия прецизен удар в срещата. Халфът на гостите Дилан Мертенс опита отдалечен шут, който обаче не изненада вратаря на домакините. В добавеното време на първата част Иван Тилев насочи техничен шут от отдалеченост, който не откри очертанията на вратата на Ботев.

" Канарчетата " започнаха по-агресивно след почивката и още в първите минути обстрелваха Християн Василев. Ударите на Тодор Неделев и Мохамед Брахими обаче не откриха очертанията на вратата на Арда.

Спортсменският дух на дуела изненадващо бе нарушен в 61-ата минута. От бранша, където бе настанена гостуващата агитка излетя факла към терена, която уцели капитана на Арда Иван Коконов. За благополучие нямаше последици от неразумните дейности на почитателите.

Постепенно играта на " канарчетата " избледня и треньорът Азрудин Валентич предприе непредвиден ход - извади капитана Неделев и Дилан Мертенс, а на тяхно място пусна Димитър Тонев и Антоан Бароан. Това даде мълниеносен резултат - две минути след появяването си на терена запасите изведоха Ботев напред в резултата. Тонев пусна хитро подаване към Бароан, който майсторски прати топката в далечния ъгъл за 0:1.

Домакините се втурнаха в офанзива и можеха бързо да изравнят, само че Светослав Ковачев от чудесна позиция шутира високо над вратата. Дълбоко в добавеното време обаче отборът на Арда получи второ попадение. Шут на Антоан Бароан бе блокиран от Алекс Петков, а в желанието си да почисти топката Милен Стоев я прати в личната си врата за 0:2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР