Ботев (Пловдив) почти сигурно ще домакинства в София, ако се

...
Ботев (Пловдив) почти сигурно ще домакинства в София, ако се
Коментари Харесай

Стана ясно къде ще домакинства Ботев ако се класира за Лигата на конференциите

Ботев (Пловдив) съвсем несъмнено ще семейства в София, в случай че се класира за присъединяване в Лигата на конференциите, оповестява “Тема спорт”. “Канарчетата” са подали документи за лицензиране за евротурнирите, а като стадион в тях са вписали “Васил Левски”. В момента “жълто-черните” са трети и се показват добре в шампионата. За последно те бяха покрай Европа през лятото на 2020-а, когато изгубиха баража със Славия на стадиона в “Овча Купел”.

Ботев (Пловдив) е можел да съобщи пред УЕФА и базата си в Коматево за първите квалификационни кръгове, като е трябвало да покрие някои условия. От клуба обаче са решили, че поради дребния потенциал - най-много 3000 души, е нямало смисъл да се подхваща този ход. Другите варианти са били стадион " Берое " в Стара Загора и " Лаута ", като последният вид даже не е бил дискутиран. Така се е стигнало до опцията с " Васил Левски " в София.

При последното си присъединяване в Лига Европа, през лятото на 2017 година, " канарчетата " домакинстваха на стадион " Лазур " в Бургас. Съоръжението край морето обаче към този момент не покрива огромна част от условията на евроцентралата и се нуждае от сериозен ремонт. Бултрасите са на мнение, че националният стадион им носи шанс. Там те завоюваха Купата на България през май 2017 година, когато на финала надиграха Лудогорец. През март 2014 година на " Васил Левски " Ботев би Локо с 2:1 в дербито на Пловдив, като срещата бе в София поради наказване на " жълто-черните " с отнемане от домакинство.

Сега остава единствено напролет Ботев (Пловдив) да подпечата визите си за Европа и да се завърне в шампионатите след 5-годишно неявяване. Стадион “Васил Левски” се употребява като различен вид в последните години и от ЦСКА - София.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР