Ботев Пловдив победи Берое с 1:0 в мач от 21-ия

...
Ботев Пловдив победи Берое с 1:0 в мач от 21-ия
Коментари Харесай

Ботев надви Берое 1:0

Ботев Пловдив победи Берое с 1:0 в мач от 21-ия кръг на efbet Лига.

Па Конате означи единственото попадение в 30-ата минута.

Така канарчетата сложиха завършек на негативната  серия от три неспечелени следващи мача.

С трите точки пловдивчани най-малко краткотрайно остават над групата на изпадащите като заемат 10-то място. Берое е 11-и в класирането

Само 30 секунди бяха нужни на Ботев да огледа към вратата на заралии.

Антоан Бароан опита изстрел, само че бе блокиран.

В 4-ата минута Сана Гомес на два пъти получи опция да извършва тъч и при двата опита хвърли топката в наказателното поле на „ канарчетата “.

При втория случай той откри съотборник на далечната греда. Калоян Кръстев даже съумя да играе с глава, само че не и да заплаши Ханкич.

Четири минути след това Точукву Нади прати извеждащ пас към Уме Емануел, който се опита непосредствено да трансферира стража на Берое.

Докосването му обаче не бе положително и топката мина настрана от вратата. В 12-ата минута Антоан Бароан овладя пред наказателното поле на гостите.

Той съумя да се обърне и да се измъкне от един бранител в зелено. След това нападателят стреля, само че топката прелетя до десния непряк дирек.

Бароан имаше друга отлична опция да изведе „ канарчетата “ напред в резултата. В 14-ата минута той бе изведен в пеналтерията на заралии. Бароан съумя да стреля, само че Иван Караджов се намеси и отби топката. Тя обаче още веднъж стигна до нападателя, който и при втория си опит не съумя да я прати в мрежата.

В 26-ата минута Симеон Мечев извърши хитро директен свободен удар и потърси с пас по земята Густаво Каскардо. Той съумя да стигне до топката и да шутира, само че бе спрян от футболист на домакините. Мигове по-късно Вини Трибуле бе потърсен с дълго подаване, само че при офанзивата на заралии бе отсъдена засада.

Три минути по-късно пристигна първият корнер в дуела, който се трансформира в страхотна опция за Берое. Вини Трибуле стреля, само че в средата на вратата, където Хидайет Ханкич съумя да се намеси. Стигна се и до добавка, която още веднъж се озова в ръцете на стража.

Секунди по-късно обаче Дилан Мертенс изведе Па Конате навътре в наказателното поле. Той съумя да си октрие кулоар за изстрел, откакто се оправи с двама бранителя на заралии. Шутът му бе неспасяем – 1:0.

В 42-ата минута Антоан Бароан се възползва от груба неточност на Педро Енрике. Нападателят се откъсна от бранителя и навлезе в наказателното поле на заралии. Последва и удар, който обаче мина настрана от задачата. Гостите дадоха отговор с добра офанзива и късмет пред Калоян Кръстев, който обаче не съумя да порази вратата на „ канарчетата “.

Второто полувреме стартира добре за Берое. Гостите на няколко пъти нападнаха рисково. В 49-ата минута добра композиция на заралии приключи с блокиран опит за центриране на Сана Гомес. Две минути по-късно обаче гостите извършиха корнер, при който Макс Челич съумя да се извиси над всички и да стреля, само че над вратата. Три минути по-късно Ханкич парира шут на Серкан Юсеин.

В 69-ата минута Ботев още веднъж погледна към вратата на Берое. Минков бе изведен отдясно и проби добре по фланга. След това той прати пас към Тодор Неделев, който се включи на скорост в наказателното поле. Халфът обаче не съумя да нанесе изстрел.

Две минути по-късно Емануел Уме стигна до второ попадение за „ канарчетата “. Той бе изведен и задържа добре топката в пеналтерията. След това нанесе шут, който порази задачата и влезе в мрежата. Веднага се чу съдийски сигнал обаче за засада. Попадението бе анулирано.

В 83-ата минута Мартин Секулич стигна до чисто голово състояние, малко, откакто се появи в игра. Той съумя да открадне топката от неуверения Педро Енрике. След това хърватинът проби в наказателното поле и стреля, само че Иван Караджов избави с крайник. Две минути по-късно и Тодор Неделев си опита шанса с изстрел от сложен ъгъл. Топката мина над напречната греда.

Сериозно безредие в пеналтерията на „ канарчетата “ докара до удар на Спас Георгиев, на който обаче липсваше мощ и акуратност. Хидайет Ханкич се оправи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР