Ботев Пловдив надигра съименика си от Враца с 5:3 като

...
Ботев Пловдив надигра съименика си от Враца с 5:3 като
Коментари Харесай

Ботев Пд надигра съименика си от Враца в луд мач с 8 гола

Ботев Пловдив надигра съименика си от Враца с 5:3 като гост в мач от 14-ия кръг на efbet Лига. Срещата стартира със светкавична замяна на попадения. В 3-ата минута Браян Переа изведе напред домакините, а две минути по-късно Янис Карабельов изравни за " канарчетата ". В 27-ата минута Фаустас Степонавичюс реализира цялостния поврат за гостите.

Пет минути след началото на втората част Марко Мажуга възвърне паритета. Равенството се задържа единствено пет минути, а Емануел Уме даде нова преднина на " канарчетата ". Стигна се до ново тъждество след гол на Браян Переа от дузпа (3:3). В 77-ата минута Емануел Уме осъществя и даде задатък на пловдивчани. Антоан Бароан оформи крайният резултат с прословут гол. 

Двубоят стартира по съвършен метод за домакините, които откриха още в 3-ата минута. Момчил Цветанов центрира отляво, откри Марко Мажуга на далечния край, а той насочи удар с глава. Ханкич съумя да се намеси и мазета топката, само че тя попадна право в краката на Переа, който атрактивно от близка отдалеченост и на празна врата вкара.

Само 2 минути по-късно обаче гостите се върнаха в мача. Антонио Калдерон пусна прекрасен извеждащ пас към Янис Карабельов. Бившият национал остана самичък против Рубио, финтира около него и на опразнената врата осъществя за 1:1.

В идващите минути двата тима продължиха да играят на високо движение, като офанзиви се развиваха ту пред едната, ту пред другата врата. В 16-ата минута Цветанов стреля добре от отдалеченост, само че Ханкич мазета.

В 26-ата минута резултатът стана 1:2. При една от офанзивите на пловдивчани Бароан получи отляво и насочи съвършено центриране, паралелно на голлинията. Степонавичус се оказа на точното място, протегна крайник и означи от близка отдалеченост, с цел да направи цялостен поврат.

До края на полувремето повече забавни обстановки не се сътвориха. Така след много динамични първи 45 минути Ботев (Пд) се отдръпна с гол задатък на почивката.

В 50-ата минута Момчил Цветанов бе изведен по левия фланг. Той завладя доста свободно пространство и пусна изострен пас по земя в наказателното поле. До топката стигна Марко Мажуга, който възвърне паритета във Враца.

Само пет минути по-късно Ботев отговори. Емануел Уме, който се включи от скамейката, пое топката край наказателното поле. Той стреля от ръба на пеналтерията, а ударът му срещна страничния дирек и влезе в мрежата на врачани.

В 60-ата минута Ивелин Попов стигна до отбита топка и стреля от границата на накзателното поле. Само страхотната интервенция на Федерико Бариос лиши Ботев от нов гол.

Малко по-късно Константинос Балоянис позволи фрапантна неточност и игра с ръка, пробвайки се да спре топката на гърди. Това се случи в личното му наказателно, без напън от неприятелски футболист. Така бе отсъдена дузпа за Ботев Враца, която Браян Переа трансформира в изравнителен гол - 3:3.

Нови искания за дузпа от страна на Ботев Враца в 67-ата минута. Даниел Генов се озова на земята в наказателното поле след конфликт с противникови играчи. Стоян Арсов обаче остави играта да продължи.

В 77-ата минута Емануел Уме се оправи ужасно и от левия фланг проби във вътрешността, настройки си топката на десния крайник и стреля. Бариоис не съумя да стигне до топката, която още веднъж се удари в страничния дирек и влезе във вратата му.

Три минути по-късно Антоан Бароан стигна до отбита топка, съумя да се завърти и стреля с десния си крайник от воле. Изстрелът му бе отвън наказателното поле и не остави шансове на Федерико Бариос. Топката още веднъж срещна страничния дирек и влезе във вратата на Ботев Враца.

В 87-ата минута Бабукар Траоре направи стахотен рейд и мина сред няколко футболиста на гостите. Той остана самичък против Хидайет Ханкич, само че не съумя да преодолее стража на Ботев Пловдив. 

Дълбоко в продълженията на мача Момчил Цветанов стреля от директен свободен удар. Изпълнението му обаче мина над напречната греда.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР