Ботев Пловдив изтърва победата над шампиона Лудогорец в истинска драма

...
Ботев Пловдив изтърва победата над шампиона Лудогорец в истинска драма
Коментари Харесай

Ботев изтърва Лудогорец в драма на Хювефарма 2:2

Ботев Пловдив изтърва успеха над първенеца Лудогорец в същинска драма на Хювефарма Арена, приключила 2:2, като орлите съумяха на изравнят безусловно в последната от 9-те минути на добавеното време.

Канарчетата направиха цялостен поврат с голове на Ивелин Попов и Красиан Колев, а за орлите точни бяха Оливие Вердон от дузпа и Якуб Пьотровски в 90+9.

След това тъждество Лудогорец е на 4-о място с 13 точки, до момента в който Ботев е на 11-о място с 9 пункта.

Водач е Черно море с 23 т., следван от Локомотив Пловдив с 22, само че и мач по-малка, и Левски.

В 10-а минута Лудогорец получи правото да извърши дузпа, откакто Бернард Текпетей бе съборен в наказателното поле. Решението бе прегледано от ВАР, а наказателният удар анулиран, защото е имало засада на нападателя малко по-рано в обстановката.

Малко след това Текпетей се измъкна на чудесна позиция и опита удар, само че Кайзер реагира добре и съумя да избие в корнер.

В 26-а минута Кайо Видал получи хубава топка и съумя да я обработи бързо в наказателното поле, като най-после насочи удар в близкия ъгъл на Кайзер, само че вратарят реагира и съумя още веднъж да избие в корнер.

В 41-а минута Лудогорец имаше превъзходен късмет да означи, откакто Фон Витри бе на прелестна позиция и върна рискова успоредна топка, която обаче не бе засечена.

Секунди по-късно Лудогорец получи правото да извърши дузпа, откакто Джеймс Ето`о не се намеси по добър метод, а Оливие Вердон се нагърби с осъществяването и бе праволинеен, неоставяйки късмет на Кайзер да се намеси.

Малко по-късно след удар на Ивелин Попов топката срещна ръката на Педро Нареси в наказателното поле, само че тя бе прибрана компактно до тялото и играта продължи.

В добавеното време на първата част Лудогорец провежда страхотна контраофанзива, а Кайо Видал реши да приключва самичък, само че след получилия се рикошет, последва единствено корнер за „ орлите “.

В 48-а минута Оливие Вердон се оказа на прелестна позиция и не се поколеба да насочи мощен удар от близка отдалеченост, който профуча над напречната греда на Ботев Пловдив.

Седем минути след това Ботев провежда добра офанзива по левия фланг, като бе топката най-после бе отклонена към Антоан Бароан, който бе на чудесна позиция и стреля към вратата на Лудогорец, само че Симон Слуга бе великолепно позициониран и улови безпроблемно.

В 57-а минута Ивелин Попов получи доста свободно пространство и видя, че няма с кого да комбинира, като реши да приключва самичък и съумя технично да преодолее Слуга, с цел да изравни резултата – 1:1.

Малко по-късно няколко играчи на Лудогорец размениха положителни подавания, като Фон Витри най-после получи и крайният защитник не се поколеба да опита шанса си от разстояние, само че ударът му бе слаб и Кайзер улови умерено.

В 76-а минута още веднъж Ивелин Попов поде контраофанзива за Ботев Пловдив, като имаше опция и да подава, само че полузащитникът навлезе към вътрешността на терена с топка в крайници и реши да стреля от границата на наказателното поле, само че не бе прецизен.

В 83-а минута Ивелин Попов даде положително подаване към Красиан Колев, а Фон Витри не се оправи задоволително добре, като полузащитникът насочи страховит и техничен удар по диагонала, който преодоля Слуга – 2:1 за Ботев Пловдив.

Секунди по-късно Лудогорец бързо можеше да изравни след центриране, а състезател в зелено насочи мощен удар с глава, само че Кайзер внимаваше и мазета с една ръка. В 89-а минута Точукву Нади имаше свободно пространство и реши да насочи удар от разстояние, само че той профуча малко настрана от десния непряк дирек на Слуга.

В деветата минута на добавеното Лудогорец съумя да изравни в последната секунда, откакто Фон Витри центрира великолепно от корнер, а Якуб Пьотровски се извиси във въздуха, като насочи съвършен удар с глава, с цел да изравни резултата – 2:2.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР