Ботев (Пд) е приел оферта от нидерландския Хееренвеен за един

...
Ботев (Пд) е приел оферта от нидерландския Хееренвеен за един
Коментари Харесай

"Ботев" закърпва положението с продажба на талант

" Ботев " (Пд) е приел оферта от нидерландския " Хееренвеен " за един от най-талантливите си футболисти - Станислав Шопов. Очаква се 18-годишният халф да подпише през днешния ден с новия си клуб, като всички условия по договорката към този момент са контрактувани. Тя е допустима, защото трансферният прозорец в Нидерландия затваря през днешния ден.

Според " Пловдив дерби ", пловдивският клуб ще получи за Шопов 150 000 евро плюс вероятно още 100 000 евро като бонуси за изиграни мачове. Стойността на прехвърлянето е много ниска, само че от " Ботев " са се съгласили, защото незабавно се нуждаят от средства. " Хееренвеен " стартира сполучливо сезона в Ередивизи и след първите 4 кръга е на трето място с 10 т., колкото имат и намиращите се преди него - " Фейенорд " и ПСВ " Айндховен ".

Станислав Шопов има контракт с " Ботев " до юни 2021 година и това е другата причина от клуба да се съгласят на тази оферта, защото след Нова година той ще е свободен да договаря с други клубове и можеше да премине там като свободен сътрудник. Цената му, съгласно Transfermarkt, е 250 000 евро. Интерес към младия халф имаше при започване на м.г. от италианския СПАЛ, само че офертата да бъде взет чартърен беше отхвърлена от  " Ботев ".

Шопов дебютира за мъжкия отбор на пловдивчани още в края на сезон 2017/18. До момента той е записал 45 мача и 1 гол. Редовно играе за юношеския народен тим.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР