Ботев е двойно по-скъпият отбор от двата в пловдивското дерби

...
Ботев е двойно по-скъпият отбор от двата в пловдивското дерби
Коментари Харесай

По пазарни цени Ботев два пъти по-скъп от Локо

Ботев е двойно по-скъпият тим от двата в пловдивското дерби през днешния ден. Това излиза наяве след взор върху цените на играчите в авторитетния уебсайт transfermarkt.com.

Домакините от Локомотив са оценени на общо 4.9 милиона евро, до момента в който жълто-черните се котират из Европа за 9.45 милиона.



Двамата най-скъпи играчи в Пловдив, съгласно transfermarkt.com, са Тодор Неделев (2.2 милиона евро) и Антонио Вутов (1 милион). Те обаче няма да са разполагаем на треньора Желко Петрович за конфликта. Неделев мина ядрено-магнитен резонанс поради проблеми с менискуса и се оказа, че му е належащо дълго възобновяване. Затова и той реши да отскочи тези дни до Слънчев бряг, с цел да почине и по този метод помогне за рехабилитацията. Вутов също е с проблеми и пропуща дербито, по информация от щаба на Ботев.

При жълто-черните няма да го има и Кристиан Добрев, който подписа през седмицата нов контракт и е преотстъпен на младежкия отбор на Порто за една година.

При това състояние през днешния ден на " Лаута " ще се изправят Локомотив (4.9 милиона евро) против Ботев (6.05 милиона).

Според transfermarkt.com най-скъпият футболист на Локо е Стивън Езе, който е оценен за 700 хиляди евро. Цената му обаче е доста условна, защото договорът му с черно-белите изтича през декември. Втори в листата е Парвиджон Умарбаев - 500 000, а трети - бранителят Милош Петрович, който коства 400 хиляди.

Бирсент Карагарен и Мартин Луков са най-скъпо оценените българи в селекцията на Бруно Акрапович. Двамата костват по 350 хиляди. Любопитното е, че в transfermarkt.com са сложили цена от 100 000 евро за капитана на Локомотив Димитър Илиев. Причината най-хубавият сега футболист да е с най-ниска цена се крие в годините му - 32. Инвестицията в такива играчи се счита за доста рискова и затова те не се котират високо.

На 100 000 евро в Ботев е оценен единствено юношата Иван Василев. В отсъствието на Неделев и Вутов най-скъпите играчи на жълто-черните на " Лаута " през днешния ден ще бъдат Антонио Вутов и Фернандо Виана. Двамата костват по 700 000 евро съгласно разкладката на transfermarkt.com. Изненадващо след тях се подрежда нароченият мълчешком за преследване бразилски бек Джонатан Перейра - 450 000. След него в листата е Кристиан Димитров, оценен на 400 хиляди. Толкова костват още Димитър Пиргов, Лъчезар Балтанов и Марко Перван. При Димитров обстановката е малко условна, защото през лятото от Университатя Крайова предложиха за него 700 000 евро, само че той отхвърли.

И по този начин чакаме с интерес днешния конфликт сред Ботев и Локомотив. На терена ще има играчи за 11 милиона евро.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР