Бостън се класира на финал в Източната конференция на НБА,

...
Бостън се класира на финал в Източната конференция на НБА,
Коментари Харесай

За втора поредна година Бостън-Кливланд на финал на Изток

Бостън се класира на край в Източната конференция на НБА, откакто се наложи със 114:112 над Филаделфия 76 и по този начин завоюва серията с 4-1 победи.

С повече опит, и макар неналичието на Кайри Ървинг в тези плейофи, Бостън изцяло заслужи мястото си измежду най-хубавите четири в Лигата.

За място в огромния Финал, Селтикс ще спори с Кливланд Кавалиърс за втора поредна година.

Цялата серия сред Бостън и Филаделфия мина с равностойни мачове, решени в самия край, и този пети конфликт не бе по-различен.

Всичко се реши в последните минути, макар че домакините имаха нежен задатък съвсем през целия дуел.

Фили навакса в последната четвърт, в която влезе с четири точки преднина, и водеше с точка, три минути преди края, след тройка на Дарио Шарич.

Бостън обаче за следващ път си върна водачеството и в заключителните секунди водеше със 111:109. Джоел Ембийд пропусна голям късмет да изравни, като даже захвърли защитната си маска в тези моменти, само че бе блокиран от Аарън Бейнс под коша.

Джей Джей Редик също имаше един заключителен късмет да вземе мача за Филаделфия, само че пропусна тройка.

Поредния си страховит мач от серията изигра Джейсън Тейтъм с 25 точки в актива си за успеха. Джейлън Браун добави 24, а още четирима играчи на Бостън записаха двуцифрен точков актив.

Дарио Шарич и Ембийд приключиха с дабъл-дабъл от по 27 точки, първият с 10 битки, а вторият с 12. Бен Симънс се регистрира с 18 точки, 8 битки и 6 асистенции.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР