Босненско-хърватският генерал Слободан Праляк най-вероятно е починал от спиране на

...
Босненско-хърватският генерал Слободан Праляк най-вероятно е починал от спиране на
Коментари Харесай

Слободан Праляк се е самоубил с цианкалий

Босненско-хърватският военачалник Слободан Праляк най-вероятно е умрял от прекъсване на сърдечната активност в следствие от усвояване на цианкалий. Холандските прокурори оповестиха това късно в петък, два дни, откакто наказаният за военни закононарушения Праляк се самоуби в правосъдната зала на Международния углавен съд за в някогашна Югославия (МНСБЮ), предава AFP.

„ Предварителните резултати от токсикологичния тест демонстрират, че Праляк е имал централизация на цианкалий в кръвта си ", оповестиха от холандската прокуратура, посредством известие.

„ Това е предизвикало прекъсване на сърдечната активност, което е и евентуалната причина за гибелта му ", допълват от там.

Предварителните резултати бяха огласени, откакто холандските управляващи организираха аутопсия на тялото на Праляк.

Босненско-хърватският военачалник се самоуби в сряда, като в последна проява срещу решението на МНСБЮ той изпи шишенце с отрова пред очите на съдиите от Организация на обединените нации, незабавно след произнасянето на 20-годишната присъда против него.

Двама хърватски експерти също са участвали по време на аутопсията, извършена от Нидерландския престъпен институт в Хага.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР