Боса на считаната за най-жестока мафия в Италия, който миналата

...
Боса на считаната за най-жестока мафия в Италия, който миналата
Коментари Харесай

Заловиха боса на най-жестоката мафия във Франция

Боса на считаната за най-жестока мафия в Италия, който предходната година избяга от затвор с оптималната сигурност, е бил хванат във Франция, оповестиха управляващите в двете страни, предава БГНЕС. Видеото е архивно.

Марко Радуано, разказан като " рисков " в листата на Европол на най-издирваните нарушители в Европа, е бил арестуван в Бастия на френския остров Корсика.

През февруари 2023 година той избяга от строго охраняван затвор в Нуоро, Сардиния, като употребява чаршафи, за слезе по стената.



Неговата " дясна ръка " Джанлуиджи Тройано също е бил хванат покрай Гранада в Испания, заяви министърът на вътрешните работи Матео Пиантедоси, който дефинира арестите като " още един сериозен удар против проведената престъпност ".

40-годишният Радуано е началник на провинциалния клан Гаргано, настоящ в границите на млад и малко прочут профсъюз на проведената престъпност във Фоджа, в южната италианска област Пулия, прочут като Четвъртата мафия.

По данни на Европол той излежава 24-годишна присъда за участие в незаконна организация, трафик на опиати, владеене на противозаконни оръжия и други закононарушения.



Според Европол той е бил " на върха " на незаконната си организация, " с ролята на уредник, подстрекател и безсърдечен палач на групата, посветила се на осъществяването на убийства, трафик на опиати и ръководство на рекет за изнудване ".

Бягството му беше извънредно неловко за италианските управляващи и акцентира силата на Четвъртата мафия, която през днешния ден се счита за най-насилствения проведен незаконен профсъюз в Италия.

По-малко изтънчени от богатата " Ндрангета ", неаполитанската " Камора " или сицилианската " Коза ностра ", клановете от Фоджа разчитат на насила, бомбени атентати и закани, с цел да изнудват локалните поданици, до момента в който се занимават с трафик на опиати, въоръжени грабежи и обири на коли и добитък.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР