Боряна Калейн спечели титлата във финала с обръч на Световните

...
Боряна Калейн спечели титлата във финала с обръч на Световните
Коментари Харесай

Злато за Боряна Калейн във финала с обръч на Световните игри в САЩ

Боряна Калейн завоюва купата във финала с обръч на Световните игри на неолимпийските спортове и дисциплини, които се организират в Бирмингам (САЩ). Възпитаничката на Марияна Памукова направи блестящи квалификации и влезе във финалите с обръч и с топка с първи по мощ оценки.

Оценката й с обръч от пресявките - 35.400 точки е най-високата оценка на шампионата досега въобще. За осъществяването си с този апарат в първата част на надпреварата българката получи 33.750 точки. Във финала състезателката на " Левски-Триадица " игра извънредно мощно и артистично с резултат от 34.400 точки справедливо сграбчи шампионската купа и златния орден. Призовата тройка на този апарат допълниха София Рафаели (Италия) с оценка от 34.350 точки и Фани Пигницки (Унгария) с 33.650 точки.

За страдание във финала с топка европейската ни вицешампионка не устоя на напрежението и позволи неточности, които я лишиха от орден и тя остана на пето място с оценка от 31.150 точки.

Шампионка е Дария Атаманов (Израел) с 34.900 точки. Сребърното отличие за повторно заслужи София Рафаели (Италия), която получи 33.550точки. С втори бронзов орден се окичи и представителката на Унгария Фани Пигницки с 32.550 точки.

Втората ни представителка Ева Брезалиева остана отвън финалите на двата уреда след позволени неточности. С обръч тя получи 29.200 точки, което й отреди 14-а позиция, а с топка беше оценена с 29.250 точки (с три десети наказание) и завърши състезането на 13-о място.

Днес надпреварата продължава с квалификациите и финалите с бухалки и с лента.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР