Боряна Калейн донесе дълго чаканата абсолютна европейска титла за България,

...
Боряна Калейн донесе дълго чаканата абсолютна европейска титла за България,
Коментари Харесай

Боряна Калейн: Искам да посветя този медал на себе си

Боряна Калейн донесе дълго чаканата безспорна европейска купа за България, откакто победи на шампионата на Стария континент в Баку (Азербайджан). Това е първо злато за страната ни в многобоя по-късно на Мария Петрова от Солун 1994.

Силно разчувствана и със сълзи на очи Калейн съобщи, че е имала чувството за триумф.

" Честно казано имах предусещане, че това Европейско ще ми донесе триумф и шанс, само че не тръгвах с такава настройка, с цел да не се пренавия допълнително.  Исках просто да съм съсредоточена и да си изиграя съчетанията, Определено имаше напрежение, тъй като надпреварата в значимо, само че все пак съм доста щастлива, че съумях да се активизирам и към този момент трети ден, макар някои грешки, които се случиха, да покажа една много постоянна и добра игра. Надявам се в утрешния ден също да имам този шанс и да продължа ", сподели шампионката.

Калейн се завърна на килима след към месец пауза.
 Боряна Калейн донесе първа европейска купа за България в многобоя от 29 години насам Боряна Калейн донесе първа европейска купа за България в многобоя от 29 години насам
" Аз сигурно имах потребност от отмора. Не знам дали това е повода в този момент да се окича с този златен орден, само че в дадения миг тогава имах потребност от това да спра и просто да остана малко уединено със себе си, да помисля за други неща с изключение на гимнастиката. Така че мога да кажа, че това беше за мен персонално най-правилното решение ", добави тя.

Грацията посвети оценката на себе си и на своята персонална треньорка Марияна Памукова.
 Весела Лечева поздрави Калейн и Николова за медалите Весела Лечева поздрави Калейн и Николова за медалите
" Искам да посветя този орден на себе си, тъй като минах през доста сложни неща. Да, имаше доста хора, които ме поддържаха, за което съм им ужасно признателна, само че в последна сметка аз самата триумф да намеря сили да продължа. Посвещавам го на себе си и на персоналния си треньор Марияна Памукова - най- доста дължи този орден на нея, тъй като сме към този момент 17 години дружно от моя първи ден в залата и тя е индивидът, който ме е видял както да спечелвам, по този начин и да изгубвам, по този начин и да съм ужасно разочарована от себе си. Въпреки това продължава да е до мен ", сподели Калейн.

С нея тук в Баку е и олимпийската шампионка с ансамбъла на България от Токио 2020 Мадлен Радуканова.

" Благодаря на Мадлен, дори не знам по какъв начин мога да й се отблагодаря за това, че е тук, тъй като тя в това число си анулира и отмора тази година, която съвпадаше с Европейското състезание, с цел да пристигна и да ме поддържа. И то без аз да знам, тя беше провела всичко. Така че с изключение на, че е един огромен човек и страховит другар, друго не мога да кажа. Аз не желая да я прилепям да взима от в този момент решение за Париж, тъй като е дълъг интервалът, само че ще съм признателна на всеки един миг, който е до мен и ме поддържа, даже и да не може да е онлайн, аз знам, че тя ще бъде с мен ", разяснява още Калейн.

До края на годината на нея й следва Световно състезание във Валенсия през август, на което ще се бори за олимпийска квота.

" За Световното ще потегли без безусловно никакви упования, просто с оптималната централизация и концепцията да си изиграя съчетанията. Това е! ", приключи шампионката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР