Борусия Дортмунд загуби с 2:3 домакинството си на Лайпциг и

...
Борусия Дортмунд загуби с 2:3 домакинството си на Лайпциг и
Коментари Харесай

Лайпциг победи десетима от Борусия Дортмунд

Борусия Дортмунд загуби с 2:3 семейството си на Лайпциг и претърпя нов удар по упоритостите си за купата в Бундеслигата. Само преди дни жълто-черните отпаднаха за Купата и очевидно се обрисува нов сезон без трофей. Лайпциг е четвърти с 29 точки, на четири точки пред Борусия. Утре водачът Байер Леверкузен (35 точки) гостува на третия Щутгарт (30 точки)., е втори с 32 точки.

Борусия остана с човек по-малко още в 15-ата минута. Тогава Матс Хумелс получи червен картон за нарушаване против Лоис Опенда. Първоначално Хумелс получи жълт картон и дузпа, само че ВАР сподели, че нарушаването е отвън наказателното поле. Така той беше изпъден и беше отсъден единствено свободен удар.

Иначе Рами Бенсебайни си автогол, с цел да даде преднина на Лайпциг в 32-ата минута. Никлас Зюле, който влезе в игра след изгонването на Хумелс, изравни тъкмо преди паузата.

Кристоф Баумгартнер върна преднината на биковете в 54-ата минута. Юсуф Поулсен направи 3:1 при започване на добавеното време. Никлас Фюлкруг обаче върна интригата единствено две минути по-късно за 2:3. Борусия обаче не съумя да изравни,
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР