Борусия (Дортмунд) спечели трудно с 1:0 успеха като гост на

...
Борусия (Дортмунд) спечели трудно с 1:0 успеха като гост на
Коментари Харесай

Борусия измъкна седма поредна победа и поне временно оглави класирането

Борусия (Дортмунд) завоюва мъчно с 1:0 триумфа като посетител на Хофенхайм и с успеха най-малко краткотрайно се откъсна на върха в класирането от Байерн (Мюнхен) и Унион (Берлин). Единственото попадение означи Юлиан Брант в 43-тата минута.

Първито полувреме мина напълно под контрола на Борусия (Дортмунд). В 9-ата минута рисков удар на Марко Ройс бе блокиран. В 30-ата минута титулярният бранител на Хофенхайм Озан Кабак се контузи и бе сменен наложително. Това като че ли обърка домакините и последваха редица положения за Дортмунд. В 33-тата минута Себастиан Алер получи топката след центриране, излъга няколко бранители и стреля рисково, само че ударът му бе избит от вратаря на Хофе Оливер Бауман в корнер.  След корнера последва нов удар на Алер от непосредствена непосредственост, като стражът на домакините още веднъж избави 100% гол. След няколко минути Емре Джан също тества Бауман с отдалечен шут, само че вратарят отново мазета в ъглов удар. При последвалия корнер отново Бауман се намеси, с цел да резервира вратата си суха.

В 43-тата минута обаче разумното се случи и Дортмунд поведе след следващото статично състояние. Марко Ройс центрира  от директен свободен удар и Юлиан Брант откри резултата с глава за 0:1. В края на полувремето последва и рисков удар на Мариус Волф, който бе неакуратен.

В 56-ата минута гол за Дортмунд бе анулиран. След добра контраофанзива Юлиан Брант пусна към Мариус Волф, който означи със страховит удар. След консултация с ВАР обаче, основният арбитър видя нарушаване преди попадението Нико Шлотербек против Иляс Бебу и по този начин голът бе анулиран. Последва рисков удар на Андрей Крамарич, само че Грегор Кобел мазета.

Десетина минути по-късно Рафаел Герейро от Дортмунд стреля рисково, само че Бауман мазета. Последваха положителни минути за Хофенхайм като първо Кристоф Баумгартнер стреля рисково, само че швейцарският пазач на Борусия мазета в корнер. В 70-ата минута  рисков удар на Крамарич бе блокиран, а единствено две минути по-късно Каспер Долберг стреля, само че Кобел още веднъж избави. Пет минути преди края на постоянното време пък резервата Аслани от домакините бе неакуратен с глава. В края на мача Джуд Белингам пропусна да усили преднината на Дортмунд, като ударът му бе отбит от Бауман и се удари в гредата.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР