Борусия Дортмунд показа убийствена ефективност и с 2 точни удара

...
Борусия Дортмунд показа убийствена ефективност и с 2 точни удара
Коментари Харесай

Дортмунд изуми Германия, нокаутира Айнтрахт само с 2 точни удара

Борусия Дортмунд сподели убийствена успеваемост и с 2 точни удара победи Айнтрахт Франкфурт като посетител с 2:1 в страховит дуел от 12-ия кръг на Бундеслигата. Макар попадениеята за вестфалци да вкараха Юлиан Бранд и Джуд Белингам, огромният воин за „ жълто-черните “ бе Грегор Кобел, който направи редица феноменални спасявания, без които „ орлите “ щяха да завоюват удобно мача. Единствено Даичи Камада съумя да преодолее швейцарския пазач, само че това не бе задоволително и Дортмунд излезе на 3-о място във краткотрайното класиране с 22 точки, а Айнтрахт е 5-и с 20.

Гостите нанесоха първия удар в мача, като в 21-ата минута Дониел Мален откри Юлиан Бранд с клиничен пас и немският национал с удар по земята матира Кевин Трап за 1:0.

Авансът на „ жълто-черните “ се резервира единствено 5 минути. Рандъл Коло Муани подаде към Даичи Камада. Японецът си овладя топката с едно допиране и с второто насочи неспасяем удар в долния ляв ъгъл на Грегор Кобел.

В идващите минути „ орлите “ бяха по-активни, като в 42-ата минута Йеспер Линдстрьом стреля рисково, само че прати топката в левия непряк дирек. Минута по-късно младата звезда на Айнтрахт падна в наказателното поле, само че съдията Заша Щегеман уточни, че няма учредения на дузпа.

Седем минути след началото на втората част Дортмунд още веднъж поведе в резултата. Юсуфа Мукоко получи топката с тил към вратата и я пусна към налуващия в наказателното поле Джуд Белингам, който смени посоката, с цел да се освободи от бранител на домакините и прати топката в мрежата.

Последваха минути на висшо напрежение за отбора на Един Терзич. Грегор Кобел направи няколко рештилени намеси, като първо избави удар на Себастиан Роде. След това той отрази шута на Коло Муани в 57-ата минута.

Секунди по-късно Кобел бе преодолян, само че ударът на Марио Гьотце бе избит от голлинията от Нико Шлотербек. След това пък Линдстрьом подмина и двамата централни бранители на Дортмунд, само че не и стената, построена от швейцарския пазач.

В 63-ата минута Кобел още веднъж отчая „ орлите “, откакто Коло Муани съумя да се завърти в наказателното поле и да стреля, само че топката бе посрещната от вратаря на Дортмунд.

В идващите минути гостите съумяха да притъпят натиска на Айнтрахт и даже в края стигнаха до няколко обстановки пред вратата на Кевин Трап, само че не съумяха да стигнат до гол.

Въпреки това, те реализираха извънредно значима победа, която ги оставя в челото на класирането.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР