Борусия Дортмунд няма да се откаже от битката за титлата

...
Борусия Дортмунд няма да се откаже от битката за титлата
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд не се отказва от битката за титлата

Борусия Дортмунд няма да се откаже от борбата за купата в Бундеслигата с Байерн Мюнхен и може да има разполагаем Нико Шлотербек и Рафаел Герейро, които се завръщат от травми за неделния мач против Волфсбург. Тимът загуби първото си място в класирането предходната седмица, когато приключи 1:1 с Бохум, само че старши треньорът Един Терзич се надява, че неговите футболисти могат да извърнат още веднъж хода на събитията в последните четири мача.

Борусия ще играе три от тях пред лична аудитория и е най-хубавият домашен тим в шампионата този сезон. Но идващите три мача на състава са след тези на Байерн като часове, преди последният кръг на 27 май, когато всички срещи са едновременно.

" През последните няколко седмици имаше промени на върха. Знаем, че не държим първото място в ръцете си сега, само че можем да увеличим коефициентите с четири победи, тъй че желаеме да продължим натиска ", сподели Терзич пред медиите.

" Имаме доста добра химия в тима. Разбира се, на момчетата им пука при неуспехи. Всичко се дължи на обстоятелството, че имаме тази огромна цел. Единственото, на което можем да повлияем, са нашите лични мачове. Става въпрос за поддържане на напрежението. Това работи единствено, в случай че вземем три точки ", добави треньорът.

Шлотербек и Герейро може да се завърнат против Волфсбург, който също има защо да играе, защото преследва място в европейските клубни шампионати.

" Все още има дребни въпросителни към Рафа Герейро и Нико Шлотербек, само че и двамата би трябвало да се върнат на терена за днешната подготовка и тогава ще забележим ", сподели Терзич на конференцията.

Борусия заема второ място във краткотрайното класиране в Бундеслигата с 61 точки, на една зад водача Байерн Мюнхен четири кръга преди края на сезона. Волфсбург е седми с 46 точки в актива си./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР