Борисов се превръща в Орешарски – виси на златния пръст

...
Борисов се превръща в Орешарски – виси на златния пръст
Коментари Харесай

Цитат на деня: Борисов се превръща в Орешарски, а Пеевски го поглъща, както питон налапва заек

Борисов се трансформира в Орешарски – виси на златния пръст на Атака, би трябвало да се моли на опозицията да се върне в Народното събрание, а Пеевски го гълтам както питон налапва заек.

Това написа водачът на " Да, България " Христо Иванов в профила си във " Facebook ". Според него " Народното събрание е на ръба на самоубийството от тъпотия ", защото в него си личал първичен популизъм. По думите му това е знак, че се разпада парламентаризъма и " умира демократичният и правов ред в страната ".

" Отказът от промени, рутинното тъпчене на съществени правила на правовата страна, продължаващото покоряване на правосъдната власт, ударното създаване на репресивни институции, мачкането на неугодни публицисти и издатели, офанзивата против правото на благосъстоятелност и задушаването на предприемачеството, опитът за силово връщане на държавата-бухалка в стопанската система и заигравките с Путиновия режим е част от съгласуван опит за стремително завладяване на още по-голям хап от обществената власт и икономическо въздействие ", написа още Иванов.

Според него Европейският съюз си затварял очите за протичащото се в България, а " под булото на пропагандата за европредседателството и външнополитическите триумфи на Борисов, Пеевски и клановете на Държавна сигурност (бел. ред. Държавна сигурност) зад него пробват да открият нов вид режим, при който преструвките на народна власт, игрите с няколкото систематични следени партии (ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и ПФ) и сезонни ГМО-та, толерирането на области на самостоятелност в стопанската система, медиите и съда, стават непотребен дискомфорт ".

Иванов добавя, че не би трябвало да се подценява обществото в България, като съгласно него е допустимо повторение на митингите от 2013 година, ориентирани против държавното управление на Пламен Орешарски.

" Предсрочните избори стават все по-неизбежни. Ние, дружно с сътрудниците ни от демократичната общественост, ще бъдем подготвени за тях ", приключва водачът на " Да, България ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР