Борисов се опитва да махне от картата всички олигарси, които

...
Борисов се опитва да махне от картата всички олигарси, които
Коментари Харесай

Депутат: Борисов не закача удобните му олигарси като Пеевски и Домусчиев

”Борисов се пробва да махне от картата всички олигарси, които не са му подчинени по някакъв метод . Той не закача тези, с които към този момент има връзки и са се сработили.
Аз съм уверен, че. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев.
Ще усетят тези, които не са управлявали, такива като Божков. Този развой е също толкоз нездравословен, колкото нездравословен беше процесът на основаването на тези олигарси преди 25 години , добави той пред Българска национална телевизия.
По думите на Кутев сега не се води борба на властта с олигархията, а е опит за нещо, което беше правено в България преди 25 години от други сили -
Разкритията на Васил Божков Антон Кутев разяснява по този начин: " Големият въпрос е за какво Владислав Горанов и Бойко Борисов се вършат, че до момента нищо не са знаели. Истината напълно не такава. Законът, който дава правото на Горанов да полза по настоящия метод бизнеса на Божков, е признат през декември 2014 година
В него има един параграф 16, който недвусмислено споделя, че в период от три месеца държавното управление би трябвало да създаде тактика за развиването на хазарта и да внесе нов законопроект. В момента, в който на 28 февруари 2015 година Горанов и Борисов не са внесли този законопроект, те към този момент нарушават закона.
Година по-късно финансовият министър твърди, че законопроектът е написан и до дни следва да бъде импортиран, само че до юни 2020 година това към момента не е реалност. Това може да се изясни по този начин - Щом до ден сегашен към момента този закон не е импортиран, значи до момента Божков си е плащал за това ".
Той разяснява и пандемията: " Няма по какъв начин възобновяване от коронакризата да не минава през данъчни промени. Едно от най-важните неща сега е ремонтът на данъчната ни система, основата на който би трябвало да бъде прогресивното данъчно облагане.
Само по себе си обаче няма да даде упования резултат - би трябвало да бъде съчетано с още няколко стъпки- като фамилно подоходно облагане и смяна на част от косвените данъци- като Данък добавена стойност върху храните и медикаментите. Отдавна сме декларирали, още преди рецесията с ковид, че в данъчното облагане би трябвало да се направи огромна промяна ".
Според него рецесията единствено засилила процесите, които и до момента са били забележими в обществото - ножицата сред небогати и богати в България продължава се усилва . " От началото на рецесията безработицата се е нараснала с съвсем една трета и ще продължава да се усилва, тъй като занапред следва да забележим икономическите последствия от последните три месеца ", означи той.
" Почти в целия свят се даваха безплатни помощи. У нас тъкмо тези, които бяха най-тежко ударени - хората със свободни специалности, трябваше да бъдат незабавно финансово подкрепени, само че непосредствено, а не по схеми като " 60/40 ". Това, което се направи, не беше задоволително ", добави Кутев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР