Борисов отново излъга, че ГЕРБ не е приел поправките в

...
Борисов отново излъга, че ГЕРБ не е приел поправките в
Коментари Харесай

Нове холдинг извади доказателства преди минути: Борисов излъга. ГЕРБ приеха промените в закона за хазарта

Борисов още веднъж излъга, че ГЕРБ не е приел поправките в Закона за хазарта. Това написа в имейл от предприемача Васил Божков до медиите, в това число до OFFNews. Същият текст бе изпратен малко по-късно и от " Нове холдинг ", съобщи OFFnews.bg.
Той напомня и изложеното от него в изявлението му в предаването " Тази заран " по bTV по тематиката
" Ако желаете да създадем къса ретроспекция какво се случи със Закона за
хазарта и да почнем от 2014 година На 29.10.2014 година Георги Кадиев внася Закон за изменение и допълнение на Закона за хазарта. На 19.11.2014 година Законът на Кадиев е отритнат. Законът на Кадиев има една наредба, която споделя, че с държавна такса 20% се таксуват игрите на покер - 20% от събирането на такси и комисиони за присъединяване. На 26.11.2014 година Менда Стоянова внася същия закон като позволяват с 20% такси и комисиони за присъединяване да се таксуват всички хазартни игри. На 5.12.2014 година този закон е признат.

В тази връзка имам следните въпроси - написа Божков:

" Може ли водачът на една политическа мощ да не знае, когато неговата политическа мощ приема и отхвърля един закон?

Вторият ми въпрос е може ли финансовият министър да не знае по кое време се приема и отхвърля данъчен закон? "

" Относно изказванията на Владислав Горанов, че е открито, че се дължат 700 млн. неплатени такси, сходно нещо може да откри единствено съда. Министър Горанов надвишава пълномощията си с наложените запори върху имуществото ми с това компании от подопечните му институции без глоба на съда ", се споделя в писмото.

Въпросните изказвания бяха направени от Владислав Горанов в изказване пред медиите.  Какво сподели той може да наблюдавате тук.

Обвинението към премиера Бойко Борисов, че е излъгал, Божков насочва по повод  реакция на Борисов пред " Сега "  по мотив изявлението пред bTV.

Премиерът отхвърля внушенията, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, разрешили на
хазарта да икономисва налози, а след това са се отметнали с думите: " Закона знаете кой го писа през 2014 и 2015 година Тогава хазартът напълно беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона... Всички към този момент са обвинени ", споделя Борисов.

Борисов разяснява измененията в закона от декември 2013 година Тогава депутатите не вписват изгряващите моментни
лотарии в текста до тотото, лотото и бингото. Така „ талончетата “ за триене попадат в данъчна почивка – 2014 година се оказва нулева и моментните лотарии не заплащат такса. Тогава ръководи кабинетът на Пламен Орешарски с болшинство от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Законът е променен в мандата на ГЕРБ и последните промени се употребяват като съображение лотариите на Божков да заплащат по-малко от държавния тотализатор.

Борисов разяснява и изказванието на Божков, че точно той е отговорен за съсипването на " Левски ".

" Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което върша, е след искане за поддръжка на фенклубове. От кой ли не получавам такива претенции, в това число и от " Левски ". Всичко се случва пред очите на обществото, в никакъв случай не съм го крил ", бе безапелационен той.

" Всяка подготовка в устата на Божков за мен е комплимент ", продължава Борисов, откакто сутринта Божков съобщи, че общото сред мутрите от 90-те години и сегашните е Борисов, а особеното е Пеевски.

Цялото изявление на Васил Божков вижте тук.

За да потвърдят думите на Божков, от компанията му „ Нове холдинг “ изпратиха и 12-странична последователност на промените на Закона за
хазарта, касаещи таксите.

" На 29.10.2014.г. още веднъж е импортиран единствено от Георги Кадиев план на Закон за изменение и допълнение на ЗХ вх. № 454-01-29/29.10.2014 година (https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/15031/) ", пишат оттова и цитират част от претекстовете:

„ Основните допълнения са свързани с последните промени на Закона за
хазарта, в действие от 01.01.2014 година, с които беше планувано обвързване за лицата, които реализират хазартна активност на територията на Република България, да заплащат държавни такси за поддържане на лицензи за образуване на хазартни игри. Това обвързване произтича от наредбите на член 30, алинея 3 и алинея 4 от ЗХ. С тях са въведени два способа за установяване на таксата. С единия от тях по член 30, алинея 3 от ЗХ се дефинира таксата за изброените хазартни игри, които не се провеждат онлайн – така наречен наземен хазарт. С други в алинея 4 се дефинира таксата за онлайн залагания. С измененията се цели да бъдат допълнени типовете хазартни игри при организирането, на които се дължи такса по чл.30, ал.3, защото към сегашния миг изброяването не обгръща всички хазартни игри. По този метод се реализира ясно формулиране на лицата, задължени да заявяват и заплащат таксата за поддържане на лиценз.

Измененията в глава трета, в която са посочени типовете
хазартни игри, са свързани с въведените правила за обявление и възнаграждение на такси за поддържане на лицензи по член 30 от ЗХ. В тази връзка, са въведени и организационно-технически условия към уредниците на хазартни игри за обособените типове игри. Систематизирани и прецизирани са наредбите, касаещи организирането на другите типовете хазартни игри. Водеща е задачата за отбрана на публичните връзки и ред, зародили или значително променени с последните промени в Закона за хазарта. Регулирането на хазартната активност, във връзка с другите типове хазартни игри е съобразено със съществуващите нормативни условия, които страната слага пред уредниците и въведените условия за възнаграждение на таксите за поддържане на лицензи за наземния хазарт и онлайн залаганията. Въведените характерни механически условия са с оглед отбраната на публичните ползи, правата на потребителите на хазартни услуги, както и на опцията за надзор при обявление и възнаграждение на таксите по член 30 от ЗХ. Тези регламенти са учредени на правилата на равнопоставеност и субсидиарност за субектите, организиращи хазартни игри. Те са ориентирани към обезпечаване на опцията за реализиране на ефикасен контрол и контролиране на пазара на хазартни игри. Допълнени и доразвити са правните правила, касаещи лотарийните игри като с промените са попълнени празноти в законодателството. Регламентирано е, че билетите за присъединяване в другите типове лотарийни игри – обичайната и моментна лотария – са скъпи бумаги. Това допълнение е и по отношение на открита традиция при организирането на този тип игри, с него се попълня законодателна празнота. От друга страна е разумно, защото отпечатването на билети за присъединяване в горепосочените игри е несъмнено, че се прави според Наредбата за изискванията и реда за печатане и надзор върху скъпи бумаги, само че в закона не е упоменато, че билетите са скъпи книги. Единственото съществуващо изключение е при организирането на Бинго игрите, в които сегашните редакции на нормите категорично дефинират, че талоните за присъединяване са скъпи бумаги. С попълване на тази празнина се основават ясни правила при организирането на игрите и равнопоставеност сред лицата, организиращи другите типове лотарийни игри. "

На 19.11.2014 година планът е отритнат на първо гласоподаване, припомнят от " Нове холдинг " и изпращат линк към стенограмата, видео и гласуването по групи.

Същия ден Менда Стоянова (ГЕРБ) и депутати внасят план за изменение на Закона за
хазарта вх. № 454-01-48 /19.11.2014 година

В претекстовете написа: " Предлага се допълнение на член 30, алинея 3 по отношение на последните промени на Закона за
хазарта, в действие от 01.01.2014 година, с които беше планувано обвързване за лицата осъществяващи хазартна активност, да заплащат държавни такси за поддържане на лицензи за образуване на хазартни игри. В член 30, алинея 3 от ЗХ се дефинира таксата за изброените хазартни игри, които не се провеждат онлайн. Със законопроекта се предлага в член 30, алинея 3 да се добавят лотарийните игри, кено, бинго и разновидностите им, които при последните промени в закона не са били включени и през 2014 година не са заплащали тази такса ".

Проектът е обсъждан от Народното събрание в зала на 26 ноември 2014 година (линк към стенограмата, видео и гласуването по групи вижте тук). Второто гласоподаване е на 5 декември (стенограма, видео и гласоподаване по групи вижте тук).

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР